Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zverejnili počet migrantov prichádzajúcich na Slovensko: Číslo, ktoré nikto nečakal!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Na Slovensku panuje iracionálny strach, že nás zaplavia tisícky migrantov. Aspoň tak sa to zdá z internetových diskusií a postojov bežných ľudí. Realita je však úplne iná. Inštitút finančnej politiky zverejnil štatistiku, podľa ktorej to na prílev cudzincov nevyzerá. Práve naopak.

Za minulý rok prišlo do Európy vyše jeden milión utečencov. Tento rok príliv utečencov bude trvať aj naďalej. V tejto vystrašenej atmosfére zverejnil zaujímavé údaje o imigrácii Inštitút finančnej politiky pri ministerstve financií. Podľa dát Výskumného demografického centra za rok 2014 bolo Slovensko prvýkrát v mínuse.

To znamená, že počet ľudí v aktívnom veku, ktorí z našej krajiny odišli, bol vyšší ako počet tých, ktorí k nám prišli. „Na Slovensko podľa Výskumného demografického centra v roku 2014 prišlo o 17 ľudí menej v aktívnom veku (15-60) ako z neho odišlo,“ tvrdia analytici.

--- PRVÝKRÁT V MÍNUSENa Slovensko podľa Výskumného demografického centra v roku 2014 prišlo o 17 ľudí menej v aktívnom veku (15-60) ako z neho odišlo.

Posted by IFP - Institute for Financial Policy on 7. január 2016

Invázia cudzincov sa tak, aspoň z údajov z roku 2014, nekoná. Čo je však horšie, zo Slovenska sa stáva kvôli jeho postojom politickej elity, a najmä premiéra, nehostinne vnímaná krajina. Hovorí o tom aj americká reportáž z Bratislavy. 

Viac o téme: UtečenciMigráciaSlovenskoIFP
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu