Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dôležitá správa pre vodičov: Tejto ceste sa radšej vyhnite, je čiastočne neprejazdná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem D1 Liptovský Hrádok - Važec, R3 Tvrdošín - Trstená a obchvat Hornej Štubne, kde je vrstva kašovitého snehu do dvoch až troch centimetrov, informuje Slovenská správa ciest.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska miestami pokrytý čerstvým kašovitým alebo utlačeným snehom v hrúbke jeden až tri centimetre, miestami, najmä na Orave, do päť centimetrov. 

Povrch vozoviek na horských priechodoch (HP) je mokrý. Na HP Čertovica, Chorepa, Veľké Pole, Cukmantel, Príslop, Vernár, Podspády, Dobšiná, Látky-Prašivá, Vrchslatina, Šturec, Donovaly, Javorník, Besník, Homôlka, Pusté Pole, Zbojská a Fačkov je povrch vozovky pokrytý čerstvým kašovitým až utlačeným snehom do jedného až troch centimetrov, na HP Huty do päť centimetrov. 

Horský priechod Donovaly je pre silné sneženie uzavretý pre nákladnú dopravu s celkovou dĺžkou nad 10 m. Na horskom priechode Šturec a na cestách v okrese Poprad sa vytvárajú snehové jazyky. Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách tvoriť poľadovica. Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a cesta I/64 v úseku Nitrianske Pravno-Fačkovské sedlo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu