Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V Prešove miznú penisy: Z unikátneho pomníka nevernice odcudzili mužské pýchy

Pomník na prešovskom cintoríne Zobraziť galériu (2)
Pomník na prešovskom cintoríne (Zdroj: foto: archiv)

PREŠOV - Unikátnym náhrobkom sa donedávna pýšil prešovský cintorín. Pravdepodobne zlodeji kovov sa postarali o zničenie historického pomníka, z ktorého polámali výčnelky, označované za penisy ​​milencov hriešnej nebožky.

Vaše tipy

Traduje sa, že nezvyčajný náhrobok v tvare stromu so siedmimi pahýlmi vetví dal v 19. storočí postaviť istý manžel svojej manželke, aby sa jej po smrti pomstil za to, že mu nasadila parohy. Pomník vyzeral ako strom, pričom výčnelky mali symbolizovať penisy milencov. Na jednotlivých častiach boli napísané mená. Dva patria Gustávom, ďalšie dva Belom, jeden je Laiosov a jeden nesie meno Berta. Siedmy, najmenší výčnelok, je bezmenný. 

V Prešove miznú penisy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: archiv)

"Doposiaľ neznámy páchateľ na mieste posledného odpočinku na Hlavnom mestskom cintoríne poškodil pomník a to tak, že z kovového kríža, osadeného v kameni odlomil štyri časti, ktoré vyčnievali z kríža. Takýmto konaním spôsobil doposiaľ neznámemu vlastníkovi hrobu škodu 500 eur," informoval hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.

Väčšina penisov je teraz preč. Nie je jasné, či išlo o dielo vandala, zberača druhotných surovín, alebo pohoršeného moralistu, aj keď náhrobok až doteraz nikoho nepoburoval. "Polícia začala v danej veci trestné stíhanie pre prečin Hanobenie miesta posledného odpočinku, ktoré ale bolo medzičasom prerušené, lebo sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe," uzavrel policajný hovorca.

Viac o téme: PomníkPenisPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu