Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Pozrite si prvé tohtoročné bábätká: Rodičia sa rozhodli pre tradičné i nezvyčajné mená

Na snímke mamička Denisa Šonová s dcérou Marianou v bratislavskej Nemocnici svätého Cyrila a Metoda Zobraziť galériu (10)
Na snímke mamička Denisa Šonová s dcérou Marianou v bratislavskej Nemocnici svätého Cyrila a Metoda (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Prvé dieťa roka 2016 v Bratislave sa narodilo 58 minút po polnoci a volá sa Mariana. Pozrite si, aké mená dali rodičia deťom, ktoré sa narodili na Nový rok. Sú medzi nimi typické slovenské mená, ale aj tie netradičné.

Marianka, Bratislava

Prvé dieťa roka 2016 v Bratislave sa narodilo 58 minút po polnoci a volá sa Mariana. Ako informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská, 25-ročnú matku dieťaťa priviezla do Nemocnice sv. Cyrila a Metoda záchranka.

Na snímke mamička
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)
Dievčatko váži 2 670 gramov a meria 47 centimetrov. "Pôrod bol spontánny, rýchly a bezproblémový. Matka aj dieťa sú v poriadku," uviedla Maťašovská.

Na snímke mamička
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)

V Banskobystrickom kraji privítali Veroniku, Alexa a Lucku

Prvým tohtoročným bábätkom na novorodeneckom oddelení Nemocnice Zvolen a tiež v Banskobystrickom kraji je Veronika Spodniaková, ktorá bude prírastkom mesta Detva. Dievčatko prišlo na svet o 2.20 h s mierami 3820 gramov, 56 centimetrov. 

Zvolenskí pôrodníci zažili dnes vôbec rušnú noc a ráno, keď sa v tamojšej nemocnici narodili ďalšie tri deti. Druhým tohtoročným novorodencom je malý Alex, ktorý prišiel na svet o piatej hodine. Ďalším bábätkom v tomto roku je Lucia, narodená o 6.10 h. Prvé bábätko v Banskej Bystrici poctil svojou návštevou primátor mesta Ján Norsko. 

FOTO Pozrite si prvé
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

FOTO Pozrite si prvé
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Maxim, Zvolen

Prvým Zvolenčanom 2016 je Maxim, ktorý sa narodil o 8.25 h. „Dnes sme priviedli na svet už štyroch novorodencov a ešte predpokladáme jeden pôrod,“ uviedol Andrej Jenčo, službukonajúci lekár pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Zvolen.

Prvým Zvolenčanom 2016 je Maxim, ktorý sa narodil o 8.25 h. „Dnes sme priviedli na svet už štyroch novorodencov a ešte predpokladáme jeden pôrod,“ uviedol Andrej Jenčo, službukonajúci lekár pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Zvolen.

Markus, Žilina

 Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa prvého tohtoročného novorodenca dočkali až po siedmich hodinách po príchode Nového roku.  Ako informovala pôrodná asistentka Lenka Jatiová, o 7.00 hodine priviedla mamička z obce Veľké Rovné v Bytčianskom okrese na svet chlapčeka Markusa. Hmotnosť po narodení bola 3370 gramov, meral rovných 50 centimetrov. 
 

Tamarus, Martin

V Univerzitnej nemocnici v Martine sa prvého novorodenca v tomto roku dočkali o niečo skôr. O 4.49 hodine priviedla mamička z Martina na svet dievčatko Tamaru s mierami 3270 gramov, 50 centimetrov. 

Eliška, Trenčín

Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne prišli v Novom roku na svet už štyria novorodenci. Prvé bolo dievčatko, ktoré sa narodilo už pol hodinu po príchode Nového roku. Ako informovali z kliniky pediatrie a neonatológie FN Trenčín, prvým tohtoročným novorodencom bola o 0.30 hodine Eliška, ktorá po narodení merala 51 centimetrov, jej hmotnosť bola 3690 gramov.

Miška, Prešov

Prvého dieťaťa v tomto roku sa v Prešove dočkali až dnes presne o 10:00. Malá Michaela, ktorá sa narodila 39-ročnej prvorodičke Zuzane, je nielen prvým narodeným dieťaťom vo FNsP J. A. Reimana v Prešove, ale zároveň aj prvou Prešovčankou, ktorá prišla na svet 1. januára 2016. „Dievčatko prišlo na svet cisárskym rezom a je v poriadku. Jeho miery sú 3 750 gramov a 51 centimetrov,“ informovala hovorkyňa.

Andrejko, Liptovský Ján

Prvým dieťaťom Liptova sa stal Andrejko z Liptovského Jána. Narodil sa dnes po ôsmej hodine ráno v Liptovskej nemocnici s poliklinikou MUDr. Ivana Stodolu Liptovský Mikuláš. Mal 3 560 gramov a 51 centimetrov.

Zara, Liptovský Mikuláš

Prvým tohtoročným Liptovskomikulášanom sa stala o 9:40 Zara. Na svet prišla cisárskym rezom, mala 3 730 gramov. Vyrastať bude v mestskej časti Palúdzka. Minulý rok sa v nemocnici v Liptovskom Mikuláši narodilo 646 detí, čo je o sto viac ako v roku 2014, potvrdila pre službukonajúca sestra z pôrodníckeho oddelenia nemocnice. 

Tomáško, Ružomberok

Ružomberský okres má svojho prvého novorodenca z Komjatnej. Tomáš prišiel na svet v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP Ružomberok dnes o 10:25. Mal 2 850 gramov a 49 centimetrov. V minulom roku sa tu narodilo 595 detí. Oproti roku 2014 je to o 22 novorodencov viac, dodala hovorkyňa nemocnice Petra Dišková.

Paťka a Milica, Poprad

Prvou narodenou Popradčankou v tomto roku je Patrícia, ktorá prišla na svet 24 minút po polnoci v nemocnici v Poprade. Narodila sa prvorodičke, obaja rodičia sú z Popradu. „Nebol to prirodzený pôrod, dieťatko prišlo na svet cisárskym rezom. Obe sú v poriadku,“ informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. Dieťatko váži 3 320 gramov a meria 40 centimetrov.

Malá Paťka sa narodial
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)

Malá Paťka sa narodial
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR)

Podľa hovorkyne ide pravdepodobne aj o prvé tohtoročné dieťa narodené na Slovensku. Ďalšie dievčatko prišlo v popradskej nemocnici na svet o 6:51, volá sa Milica.

Samka z Košíc prišiel pozrieť primátor Raši

Prvým tohtoročným Košičanom je malý Samuel. Na svet prišiel o 3.20 v súkromnej Nemocnici Košice – Šaca. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Monika Murová, chlapček je zdravý, meria 50 centimetrov a váži 2760 gramov. Samuel je druhým bábätkom v rodine. Popoludní príde do nemocnice privítať malého Samka a pozdraviť jeho matku primátor mesta Košíc Richard Raši.

Matka Etela Kondášová, malý
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu