Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO vyvracia mýty o mladosti našich rodičov: Pravá socialistická razia v krčmách!

Namiesto teplej polievky studené pivo! Zobraziť galériu (2)
Namiesto teplej polievky studené pivo! (Zdroj: Youtube/ververicjak, RTVS, Noc v archíve)

BRATISLAVA - Alkohol je metla ľudstva, a tak policajti v Československu pravidelne chodili „vymetať“ nočné podniky, aby v nich prichytili mládež pri čine. Archívne video z roku 1971 ukazuje, že ani deti z minulých generácií neboli poslušné a zamestnanci pohostinstiev veselo čapovali alkohol aj mladistvým.

Zákon číslo 120 z roku 1962 zakazoval podávať alkoholické nápoje podnapitým a opitým osobám, ale v praxi ho mnohé prevádzky pohostinstiev nerešpektovali, čoho dôkazom je aj video z relácie Noc v archíve z roku 1971.

Nová štúdia odhalila, ako je to s opicou: Toto s vami spraví alkohol po 25-tke!

Policajti sprevádzaní redaktorom televízie v krčme už krátko po vstupe objavili mladú ženu na PN, ktorá si podľa vlastných slov „len odbehla kúpiť cigarety“. Vzápätí pri jednom stole našli 16-ročného mladíka s pohárom piva, ktorý sa k hriešnym chúťkam priznal. Alkohol mu údajne kúpil jeden vyšší chlapec, ktorý už odišiel domov a zostal v krčme hrať karty – s 15-ročnou kamarátkou, ktorú rodičia bez problémov pustili do krčmy. Ach, tá mládež.

VIDEO vyvracia mýty o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ververicjak, RTVS, Noc v archíve)

„Zákon 120 sa dodržiava, ale nemôžeme za to, keď podnapitému niekto druhý donesie piť. Inak u nás podnapitý pri pulte absolútne nedostane piť,“ komentoval „nálezy“ polície zamestnanec pohostinstva bez ohľadu na to, že sa pri stoloch nachádzala už dobrá polovica potúžených alkoholom.  „Za pultom mám veľa roboty a skutočne som si to ani nevšimol,“ vyhovoril sa výčapník predávajúci alkohol mladistvým.

Viac o téme: AlkoholRaziaSocializmusKrčma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu