Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hádky okolo kontroverzného zákona pokračujú: Štipľavé odkazy poslancov na Facebooku

Jozef Mikloško a Martin Chren Zobraziť galériu (2)
Jozef Mikloško a Martin Chren (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovné prestrelky medzi poslancami pokračujú. Z parlamentu sa teraz preniesli na Facebook. Po tom, čo sa skupina poslancov snažila pretlačiť zákon, ktorý patrí do stredovek, rozpútala sa roztržka medzi mladým poslancom Martinom Chrenom a starým veteránom Jozefom Mikloškom.

Liberál zo SKOKU! ešte pred pár dňami vyslal štipľavý odkaz jednému z navrhovateľov zákona Jozefovi Mikloškovi z KDH, ktorý hovoril o tom, aby ženy, ktoré podstúpia umelé oplodnenie, išli na 5 až 12 rokov do basy.

"Hm. Jozef Mikloško, prosím ťa, keď dnes v parlamente seriózne navrhuješ zákon, aby každý, kto ide na umelé oplodnenie, šiel do väzenia na 5 až 12 rokov, tak potom na koľko rokov by mal ísť do basy Duch Svätý?," odkázal na sociálnej sieti Chren Mikloškovi.

Skúsený poslanecký matador Mikloško mu to vzápätí oplatil slovami "Skoku odporúčam postaviť sa na hlavu a kívať ušami, možno, že to zaberie," s tým, že v slove kývať napísal mäkké í, čo mu následne Chren pripomenul. "Pán kolega, okrem hlúpych zákonov upozorňujem, že aj kývať sa píše s tvrdým y."

Hádky okolo kontroverzného zákona
Zobraziť galériu (2)

Celá príčina sváru bola v navrhovanom zákonu, ktorý poslanci odmietli vo štvrtok. Štefan Kuffa, Marián Kvasnička (obidvaja nezaradení) a Jozef Mikloško (KDH) chceli presadiť zákaz akéhokoľvek úmyselného potratu, zákaz eutanázie a asistovanej samovraždy, zákaz všetkých umelých zásahov spôsobujúcich delenie ľudského vajíčka, zákaz umelého oplodnenia, asistovanej reprodukcie, ale aj registrovaných partnerstiev. V ďalšom súvisiacom návrhu, ktorý rovnako nezískal dostatočnú podporu, žiadali zrušiť súčasný zákon o umelom prerušení tehotenstva.

Viac o téme: KDHMartin ChrenJozef MikloškoSKOK!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu