Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

FOTO Syn generála Martin si po troch dňoch väzby vypočul rozhodujúce slová sudcu za výkalové útoky

Martinova rodina Zobraziť galériu (2)
Martinova rodina (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Sudca rozhodol o Martinovi Mackovi (24). Fekálny fantóm, ktorý napádal ženy v Bratislave, bude čeliť trestnému stíhaniu vo väzbe. Rozhodol o tom iba pred malou chvíľou sudca pre prípravné konanie. Za mladíkove činy sa jeho rodina hanbí, jeho otec - generál slovenskej armády je zdrvený. V prípade odsúdenia mu hrozia až tri roky v base!

Vyšetrovateľ vzniesol Martinovi z Bratislavy obvinenie v súčasnosti z celkom šiestich prípadov prečinu výtržníctva. Prokurátor podal návrh na vzatie obvineného do väzby. Sudca pre prípravné konanie rozhodol iba pred malou chvíľou. Zvolil neštandardný postup a za obvineným prišiel do cely policajného zaistenia.

Informáciu z Okresného súdu Bratislava IV pre Topky poskytol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. „OS Bratislava IV vzal do väzby obvineného M.M., trestne stíhaného z prečinu výtržníctva, a to z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t.j. dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe je právoplatné, sťažnosť nepodala žiadna z procesných strán.“

Sudca teda rozhodol, že Martin bude stíhaný vo väzbe. V prípade, že mu vinu dokážu, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky. V prípade, že súdni znalci Martina označia za chorého, navrhnú mu ochranné liečenie.

Martinova rodina
Zobraziť galériu (2)
Martinova rodina  (Zdroj: archív)

Rodina je zdrvená

Martin žije v byte so svojou sestrou. S dievčatami neudržiaval dlhodobé vzťahy, skôr kratšie a aktuálne partnerku nemal. Jeho otec, 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR Pavel Macko sa vyjadril, že momentálne prežívajú najťažšie obdobie svojho života a podobný nepríjemný pocit by nepriali nikomu. Ako správny muž sa aj napriek nelichotivej situácii za správanie svojho syna ospravedlnil, no doplnil, že Martin je dospelý a za svoje konanie bude niesť následky.

Martin čelí obvineniu z týchto prečinov výtržníctva

- dňa 13. apríla v električke MHD č. 4 na trase v smere z centra mesta do mestskej časti Dúbravka za zastávkou Nad Lúčkami,

- dňa 4. mája na Svrčej ulici v Karlovej Vsi,

- dňa 24. mája na zastávke Damborského v mestskej časti Dúbravka, 

- dňa 28. júla na zastávke električiek s názvom Nad Lúčkami v smere do centra mesta v Karlovej Vsi,

- dňa 30. októbra na električkovej zastávke s názvom Segnerova v Karlovej Vsi,

- dňa 25. októbra na Záhradníckej ulici v bratislavskom Ružinove.

Viac o téme: Martin MackoGenerál Pavel MackoHovn*man
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu