Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO gangu prevádzačov, ktorí robili zo Sloveniek sexuálne otrokyne: Sľubovali im slušnú prácu

(Zdroj: Metropolitan Police)

LONDÝN - V Británii zatkli prevádzačský gang Slovákov, ktorí kupčili so ženami a predávali ich tamojším Pakistancom a Indom. Za odporné činy poznajú Slováci už aj rozsudky. Zúbožené ženy tiež zo Slovenska mali predávať mužom, ktorí si chceli zabezpečiť pobyt v Európskej únii. Niektorí z Aziatov boli takí barbari, že ich znásilnili!

Romana “Romeo” Zigu (26), jeho brata Jozefa (28) a Igora Borosa (43) zatkla v Británii polícia za to, že obchodovali so ženami zo Slovenska. Ku gangu patrili aj Tibor Suchý (29), René Sana (31) a Viktória Sanová (29) sa priznali k obchodu troch žien a boli uznaní za vinných, informujú britské noviny Evening Standard.

Vďaka jednej z obetí sa obvinenia zbavil mladší z bratov Zigovcov. Polícia tvrdí, že ženy nevedeli po anglicky a pochádzajú z chudobných štvrtí. Ženy sa mali vydať za Indov či Pakistancov, ktorí si týmto spôsobom mohli zabezpečiť zotrvanie v Únii a teda aj v Británii.

Vyšetrovateľ Keith McCormack povedal pre médiá, že "Obete boli zraniteľné ženy, žijúce v biednych podmienkach na Slovensku, ktorých okolnosti spôsobili, že sa ľahko stali terčom vykorisťovania."

Vľavo hore: Roman a Jozef Zigovci, Boros. Vľavo dole: Sana, Suchý a Sanová
Zobraziť galériu (1)
Vľavo hore: Roman a Jozef Zigovci, Boros. Vľavo dole: Sana, Suchý a Sanová  (Zdroj: Metropolitan Police)

Keď sa ženy dostali do Británie, zobrali im všetky doklady, a keďže nevedeli vôbec po anglicky, nemohli vyhľadať nijakú pomoc a zostali uväznené. "Títo muži s nim narábali ako s mäsom a plánovali ich predať mužom z krajín mimo Európskej únie. Jedna žena bola dokonca znásilnená mužom, ktorý ju kúpil. Následne za to dotyčný skončil za mrežami," nechal sa počuť McCormack.

Najhorší je fakt, že ženy si mysleli, že idú Británie za prácou. Z Košíc ich rekrutovali bratia Zigovci a prepravu mal zabezpečiť Boros. Roman a Jozef Zigovci za tieto činy dostali štyri roky v base. Boros dostal štyri a pol roka, Suchý a Sana dostali dva roky a desať mesiacov. Sanová dostala najmenej - 11 mesiacov.

Viac o téme: ŽenySlováciBritániaGang prevádzačov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu