Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Generál Macko prehovoril: Zdrvená rodina hovn*mana prežíva najhoršie chvíle v živote

Pavel Macko, Martinov otec. Zobraziť galériu (2)
Pavel Macko, Martinov otec. (Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA - Rana, ktorú by neprial ani najväčšiemu nepriateľovi. Prvé slová generála Pavla Macka, ktorého syna dolapila polícia a viní ho z fekálnych útokov na ženy v Bratislave.

Kauza, o ktorej sme informovali ako prví, speje ku koncu. Polícia v pondelok chytila Martina Macka (24), syna známeho generála v slovenskej armáde, ktorý fekálnymi útokmi napádal ženy v Bratislave. Mladíkovi hrozia po dokázaní viny 3 roky v base. Návrh na vzatie do väzby obvineného bol na Okresný súd Bratislava IV podaný dnes. Sudca pre prípravné konanie bude o tomto návrhu rozhodovať zajtra.

Zisťovali sme, čo na to hovorí otec, ktorý je 2. zástupca náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl. Jeho slová nepripomínajú jedného z najvyššie postavených generálov v slovenskej armáde, ale chlapa, ktorý sa postavil čelom problému. „Je to pre nás, našu celú rodinu nesmierne ťažká situácia. Myslím, že horšie chvíle ako práve teraz, sme ešte nezažili. Sú to chvíle, ktoré neprajem naozaj nikomu. A je mi to nesmierne ľúto. Ako otec sa chcem za svojho syna ospravedlniť. Je však dospelý a bude niesť za svoje konanie následky,“ informovali Topky z tlačového odboru ministerstva obrany.

Otec prežíva ťažké chvíle
Zobraziť galériu (2)
Otec prežíva ťažké chvíle  (Zdroj: SITA)

Policajti páchateľa chytili do desiatich minút

"Pozitívny výsledok nastal po preverovaní informácie od občana zo dňa 23.11.2015, kedy policajtom oznámil, že na zastávke električiek na Námestí svätého Františka v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves sa nachádza podozrivý muž potretý fekáliami," opísala hovorkyňa policajtov Kurucová a doplnila, že na miesto boli okamžite vyslané policajné hliadky spolu s kriminalistami.

"Keďže osoba podľa popisu sa v električke v čase príchodu policajtov nenachádzala, policajti z jednotlivých útvarov začali okamžite po podozrivom mužovi pátrať," pokračovala v opise policajná hovorkyňa s tým, že do desiatich minút od prijatia oznamu policajti hliadky z oddelenia Karlova Ves na zastávke mestskej hromadnej dopravy Segnerová vypátrali podozrivého zašpiného muža od fekálií aj napriek tomu, že od času zverejného identikitu si nechal narásť bradu.

Páchateľa usvedčili napadnuté ženy, priznal sa

Tri poškodené ženy v podozrivom jednoznačne spoznali muža, ktorý na ne mal zaútočiť fekáliami. V rámci vyšetrovacích úkonov policajti vykonali v bydlisku zadržaného po súhlase sudcu pre prípravné konanie domovú prehliadku. "K radu zabezpečených úkonov patrí aj vykonaná konfrontácia medzi obvineným a poškodenou, výsledkom ktorej bolo doznanie sa obvineného k spáchaniu skutkov na území Bratislavy," ozrejmila Kurucová.

Martina Macka (24) obvinili z výtržníctva

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 24-ročnému Martinovi z Bratislavy v súčasnosti z celkom šiestich prípadov prečinu výtržníctva a pre prokurátora už spracoval podnet k návrhu na vzatie obvineného Bratislavčana do vyšetrovacej väzby.

Viac o téme: Martin MackoGenerál Pavel MackoHovn*man
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu