Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V budúcom roku pribudne v Košiciach letecká linka do Nemecka

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: SITA)

KOŠICE – V budúcom roku sa bude z košického letiska pravidelne lietať aj do Nemecka. Sprevádzkovanie linky podporia mesto Košice a Košický samosprávny kraj (KSK) prostredníctvom svojich organizácií cestovného ruchu. Potvrdil to dnes primátor Košíc Richard Raši.

"Mesto a kraj sme pripravení a v budúcom roku linku do Nemecka určite otvoríme," uviedol Raši počas konferencie Košice Invest 2015. Otázka, na ktoré nemecké letisko sa bude z Košíc lietať, je zatiaľ otvorená. Spomínajú sa Kolín nad Rýnom, Mníchov, Düsseldorf či Frankfurt nad Mohanom.

"Musíme prejsť procesom združenia finančných prostriedkov mesta a kraja cez ich organizácie turizmu. To je veľmi dôležité, pretože ten, kto je priamy podporovateľ týchto liniek, aj finančne, sú organizácie cestovného ruchu. Po druhé, musíme vydefinovať, ktoré letisko v Nemecku je pre náš región to naj. Po tretie, musíme nájsť prevádzkovateľa, ktorý sa najviac trafí do potrieb a bude vyžadovať najnižšiu mieru nejakého investičného stimulu," konštatoval primátor. Dodal, že jednotliví zamestnávatelia v regióne, ktorí volajú po otvorení takejto linky, uprednostňujú nemecké letiská podľa toho, kde majú svoje zahraničné centrály.

Spustenie chýbajúcej linky do Nemecka pôjde podobným modelom, ako to bolo v roku 2013, keď sa s podporou organizácie cestovného ruchu Košice Turizmus naštartovala linka z Košíc do Londýna. 

Viac o téme: Richard Raši
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu