Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Expolicajt Tiefenbach po roku zoči voči napadnutým ženám: Drsné odkazy na súde

Marta, Mária a Ľuboš Tiefenbach  Zobraziť galériu (7)
Marta, Mária a Ľuboš Tiefenbach (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Azda najsledovanejšia minuloročná kauza sa dostala na súd. Dnes už expolicajt Ľuboš Tiefenbach sa neslávne zviditeľnil vďaka zásahu na Dolnozemskej ulici v Petržalke proti vodičke, ktorú kontroloval, pričom s ňou surovo zaobchádzal. Celý incident nasnímala jej dcéra. Takmer po roku od zverejnenia kontroverzného videa sa dnes všetci stretli.

Pojednávanie s bývalým policajtom Ľubošom Tiefenbachom dnes na Okresnom súde Bratislava V odročili. Dôvodom bolo, že jeho obhajca údajne nedostal na pojednávanie predvolanie, preto sa nestačil adekvátne pripraviť. "Dozvedeli sme sa o tom len z médií. Žiadame zachovať lehotu potrebnú na prípravu," vyhlásil obhajca. Pojednávanie je odročené na 8. decembra.

FOTO Expolicajt Tiefenbach po
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

FOTO Expolicajt Tiefenbach po
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Dnes boli na pojednávaní prítomné aj poškodené ženy Marta B. s dcérou Máriou. Staršia zo žien skončila po zákroku v putách. "S odstupom času môžem povedať, že mám také bolesti krčnej chrbtice, že si to nechcite ani predstaviť. Zmenil mi život. Je to človek, ktorý ubližuje ľuďom. Treba s ním už konečne urobiť poriadok," povedala po dnešnom pojednávaní Marta. Zároveň dodala, že Tiefenbach sa jej do dnešných dní ani neospravedlnil, práve naopak. Podľa jej slov ju ohovára a nadáva na ňu aj na jej dcéru pred taxikármi, od ktorých sa to dopočula. Obžalovaný Tiefenbach pred novinármi poprel, že by to bola pravda.

Poškodené ženy, Marta s dcérou Máriou
Zobraziť galériu (7)
Poškodené ženy, Marta s dcérou Máriou  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Expolicajt s médiami nekomunikoval. "Chcete asi rozhovor. Ale to ste mali prísť pred tým, ako ste ma očiernili," zareagoval po tom, čo vyšiel z pojednávacej miestnosti, kde ho čakala skupina novinárov. Ako doplnil, vyjadrí sa až po rozhodnutí súdu.

Obžalovaný je od mája

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji tohto roka pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

FOTO Expolicajt Tiefenbach po
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Tiefenbacha obvinili minulý rok. Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov, prepustili ho 11. decembra. Voči mužovi vzniesli obvinenie po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra minulého roka, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom. Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky prepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014.

Zachytený incident
Zobraziť galériu (7)
Zachytený incident  (Zdroj: foto: tv joj)

Neprimerané donucovacie prostriedky

Fyzické donucovacie prostriedky, ktoré Tiefenbach voči vodičke použil, vyšetrovateľ a prokuratúra vyhodnotili ako neprimerané. Prípadom sa v minulosti zaoberal aj parlamentný výbor pre bezpečnosť a obranu. Tiefenbach bol v roku 2010 prítomný aj pri incidente, kde zomrel človek. V reakcii na jeho tvrdenia uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar, že v septembri 2010 zastavila polícia v bratislavskej Petržalke auto s poškodeným predným nárazníkom. Vodič vozidla sa vraj policajtom priznal, že berie marihuanu, začal sa triasť a neskôr stratil vedomie. "Policajti privolali záchranárov a začali ho oživovať masážou srdca a dýchaním z úst do úst," povedal. Po príchode záchranárov mladého muža podľa neho odviezli do nemocnice, kde asi po hodine umrel na zástavu srdca. "V súvislosti s týmto úmrtím nebola podaná žiadna sťažnosť, žiadne trestné oznámenie," konštatoval Gašpar.

 

Viac o téme: ExpolicajtSúd Ľuboš Tiefenbach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu