Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ohavný čin Slováka na autobusovej zastávke v Británii: Zdeno (21) takmer ubil tínedžerku na smrť

Zdeno Turtak Zobraziť galériu (3)
Zdeno Turtak (Zdroj: Youtube, profimedia.sk)

LEEDS - Ďalší Slovák, ktorý vo Veľkej Británii páchal zlo! Dvadsaťjedenročného mladíka uznali vinným zo znásilnenia a ťažkého ublíženia na zdraví, ktorého sa pred polrokom dopustil na jednej tínedžerke v grófstve West Yorkshire.

Začiatkom marca došlo v meste Leeds k hrozivému útoku. Mladý Slovák tam na autobusovej zastávke napadol osemnásťročnú dievčinu. Zavliekol ju do neďalekej záhrady, kde ju znásilnil a takmer ubil na smrť. Bez milosti svoju obeť osemnásťkrát udrel kameňom do hlavy a rozbil jej lebku.

Ohavný čin Slováka na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk/LNP, REX Shuttestock)

Zdenko Turtak sa krátko po útoku vrátil na Slovensko. Polícia však pred časom v snahe dolapiť bezcitného páchateľa zverejnila zábery z bezpečnostnej kamery, čo sa napokon aj podarilo. Zábery odhalili, že útočník v zelenej mikine prenasledoval ženy po meste už skôr v osudný večer. Potom zamieril na zastávku, kde si vyhliadol osamelú tínedžerku. Vyšetrovanie ukázalo, že od smrti ju zachránila kapucňa a hidžáb, ktorý jej zakrýval hlavu pred tvrdými nárazmi kameňov.

Turtak, pôvodom z Veľkej Idy pri Košiciach, sa na súde priznal k ťažkému ublíženiu na zdraví a znásilneniu, obvinenie z vraždy sa ukázalo ako neopodstatnené. Odsúdený si podľa svojho obhajcu na incident nespomína, no priznal, že dôkazy sú nespochybniteľné. Slovenské úrady ho vydali späť do Británie, rozhodnutie o výške trestu padne 19. októbra.

Policajné vozidlo vezie Turtaka na výsluch
Zobraziť galériu (3)
Policajné vozidlo vezie Turtaka na výsluch  (Zdroj: profimedia.sk/LNP, REX Shuttestock)

Viac o téme: NapadnutieZnásilnenieBritániaZdenko Turtak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu