Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Tragédia v Skalitom: Jozef (†17) bez vodičáku narazil na motorke do zastávky

Mladík nabúral do zastávky, žiaľ, neprežil Zobraziť galériu (3)
Mladík nabúral do zastávky, žiaľ, neprežil (Zdroj: Foto: polícia)

SKALITÉ - Tragédia sa stala včera v obci Skalité v okrese Čadca. Mladík (†17) na motorke nezvládol riadenie a v rýchlosti narazil do autobusovej zastávky. To sa mu, žiaľ, stalo osudným.

Motorkár havaroval v dopoludňajších hodinách. "Mladý motocyklista išiel cez obec Skalité smerom na vyšný koniec obce, keď pri prechádzaní ľavotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, v dôsledku čoho prešiel s motocyklom vpravo na nespevnenú časť vozovky a narazil do oceľovej konštrukcie autobusovej zastávky," informovala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová.

FOTO Tragédia v Skalitom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na mieste nehody zasahovali všetky záchranné zložky. Svedkovia nešťastia sa Jozefovi okamžite usilovali pomôcť. Privolaným záchranárom sa Jozefa nepodarilo oživiť. "Muž utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom. Lekár už, žiaľ, mohol skonštatovať len úmrtie," informoval zastupujúci hovorca záchranárov Jozef Minár.

Zarážajúce je, že mladík nebol držiteľom vodičského oprávnenia a motocykel nemal evidenčné čísla.  Ako doplnila policajná hovorkyňa, u motocyklistu bude vykonaná pitva. Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Čadci. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

FOTO Tragédia v Skalitom:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

"Polícia preto naďalej apeluje na motocyklistov, aby nepodceňovali silu svojich motoriek a prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, pristupovali k jazde zodpovedne a sledovali dianie okolo seba," zdôraznila Balogová.

 

Viac o téme: TragédiaZastávkaMladíkSkalité
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu