Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Je to už 20 rokov, čo si Slováci dali prvý hamburger: McDonald’s oslavuje, prezradil pikošky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Je to už 20 rokov, čo na Slovensko zavítala svetoznáma značka rýchleho občerstvenia McDonald’s. V 12 slovenských mestách má svoje pobočky, pričom možno bez obáv povedať, že sa im pekne darí. Pri príležitosti tohto významného míľnika v histórii McDonald’s na Slovensku sa firma rozhodla zverejniť informácie o tom, koľko toho vlastne Slováci za tie roky zjedli, ale aj iné pikošky.

Zaujímavým faktom určite je aj počet zamestnancov. „McDonald’s Slovakia sa v priebehu dvadsiatich rokov pôsobenia na Slovensku zapísala medzi našich najväčších zamestnávateľov. V súčasnosti zamestnáva viac ako 2 100 ľudí, z ktorých mnohí majú sťažené možnosti zamestnať sa,“ uvádza spoločnosť na svojej oficiálnej stránke.

Je to už 20
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Fanúšikov McDonald’s určite zaujme aj odhad hrubých tržieb firmy. Slováci v 30 prevádzkach po celej krajine minuli za 20 rokov takmer 559 miliónov Eur. „Investície rástli prvých osem rokov úmerne s nárastom počtu reštaurácií. Nasledujúce obdobie šiestich rokov investície smerovali najmä do rozvoja existujúcich 16 reštaurácií,“ informuje spoločnosť a dodáva, že celkovo u nás investovala viac ako 60 miliónov eur.

Je to už 20
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

McDonald’s však celkovo v posledných rokoch zaznamenal prepad, čo viedlo k výmene vedenia spoločnosti. Teraz však prišli s plánom, ktorý má predaju rýchleho občerstvenia pomôcť. Reťazec podľa magazína Trend chce zmodernizovať prevádzky, okrem toho sa zamerali aj na ich regionálny charakter. Dokonalým príkladom je sendvič Maestro Oštiepok so syrom z Liptova. Slováci sú tak zvedaví, čím McDonald’s prekvapí najbližšie.

Viac o téme: McDonald’s20 rokov na Slovensku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu