Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maskovaní lupiči prepadávali banky na západe: Ďalšie obvinenia pre Klausa a Schwarzeneggra

Anton Hupka je na úteku
Anton Hupka je na úteku (Zdroj: Foto: TASR/PPZ)

BRATISLAVA - Pred rokmi verejnosť šokoval prípad maskovaných lupičov, ktorí opakovane prepadávali banky na západnom Slovensku. Policajný vyšetrovateľ rozšíril obvinenie dvom osobám z obzvlášť závažného zločinu lúpeže. Jozef R. (41) a Anton H. (32) sú už dlhšie obvinení z lúpežného prepadnutia v banke v Smoleniciach v máji 2013. Teraz im pribudlo ďalšie obvinenie z lúpeže v pobočke jednej z bánk v Modre začiatkom novembra 2012.

"Do banky v Modre vošli traja maskovaní muži, ozbrojení samopalmi. Prvý z nich vyzval všetkých ľahnúť si na zem. Druhý z ozbrojených mužov so samopalom v ruke prinútil ďalšiu z pracovníčok otvoriť pokladňu. Zatiaľ čo musela kľačať vedľa stola, prvý z maskovaných mužov vybral z kasy peniaze a uložil ich do tašky. Tretí z mužov so zbraňou v ruke prinútil vedúcu a jednu z pracovníčok otvoriť aj trezor," informoval Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru a doplnil: "Vyhrážal sa, že ak tak neurobia, zastrelí ich a ak príde polícia, vedúca bude rukojemník. Peniaze z trezoru uložil do vreca. Keď spozorovali, že je spustený alarm, dali sa na útek." Následne sa páchatelia nastúpili do pripraveného auta presunuli sa do lesa medzi Modrou a Zochovou chatou, kde auto zamaskovali. "Z banky si odniesli vyše 100.000 eur a páčením pokladne spôsobili škodu takmer 600 eur," uviedol Slivka.


Prečítajte si aj

Lupiči v maskách Klausa a Schwarzeneggra opäť v akcii: Megalúpež v seneckej banke, už štvrtá!

Ďalší úspech lupičov v maskách Klausa a Schwarzeneggra: Pancierová dodávka plná peňazí!


Vyšetrovateľ z lúpeže obvinil Jozefa R. a Antona H., ktorým v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Jozef sa od decembra minulého roku nachádza vo vyšetrovacej väzbe. Anton je na úteku, preto na neho Okresný súd Bratislava I vydal európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz.

Viac o téme: BankyKrádežMaskyKlaus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu