Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Veľké pátranie: Krkavčia matka (42) opustila tri deti (8, 9, 10), zavrela ich v byte a odišla

Matka a otec
Matka a otec (Zdroj: Foto: polícia)

HUMENNÉ - Otrasný prípad krkavčej matky riešil humenský súd. Nezodpovedná Slavka D. (42) zo Sniny povedala svojim trom malým deťom, že ide na chvíľu do mesta. Odišla, no viac sa už nevrátila. Deti boli doma niekoľko dní zatvorené, až kým si to nevšimli susedia. Matku súd odsúdil bez jej prítomnosti na dva roky a šesť mesiacov.

Deti našli hladné, zanedbané a vystaršené. Keď sa žena so svojím manželom rozviedla, súd ich zveril do jej opatery. Vtedy mali osem, deväť a desať rokov.

"Prišla sociálka s policajtmi, deti odviedli k babke. Mali sa dohodnúť, či pôjdu do ústavu, tak sme ich zobrali k sebe," povedal otec detí pre televíziu Joj po tom, čo susedia zavolali úrady, pretože deti boli doma niekoľko dní bez dozoru. Kompetentní neskôr pri vyšetrovaní prípadu potvrdili, že matka zanedbávala ich hygienu a často boli hladné.

Slavka v osudný deň odišla so slovami, že si ide na chvíľku do mesta niečo vybaviť, viac sa už nevrátila a nedala o sebe nikomu vedieť. Ako nám potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik, v roku 2007 bol na ženu vydaný európsky zatýkací rozkaz. Odvtedy uplynulo osem rokov. Do dnešných dní sa nevie, kde by sa mohla nachádzať alebo či je vôbec nažive. 

Súd pojednával v jej neprítomnosti. Otec neudržal slzy, o deti sa so svojou družkou teraz stará on, o mame sa nerozprávajú. "Sú spokojné. Žijú so mnou, mám ich rád, ľúbim ich. Som rád, že ich mám pri sebe. Dobre, že nie sú v domove," povedal.

Slavka dostala trest dva roky a 6 mesiacov nepodmienečne, rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor si nechal čas na rozmyslenie. Na výživnom dlhuje viac ako 16 tisíc eur.

 

 

Viac o téme: BytDetiMatkaHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu