Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Halákova hokejka v rukách Mateja Tótha

Matej Tóth a Martin Glváč Zobraziť galériu (3)
Matej Tóth a Martin Glváč

BRATISLAVA - Minister obrany SR Martin Glváč dnes osobne zablahoželal atletickému majstrovi sveta v chôdzi na 50 km Matejovi Tóthovi k jeho životnému úspechu. Ako poďakovanie za vynikajúcu reprezentáciu mu venoval podpísanú hokejku reprezentačného hokejového brankára Jara Haláka, pretože v detstve chcel byť Matej hokejovým brankárom.

Zároveň pri tejto príležitosti ohlásil povýšenie trénera čatára Mateja Spišiaka na rotného a prisľúbil povýšenie aj Matejovi Tóthovi, a to hneď ako to umožní nový zákon o štátnej službe profesionálnych vojakov.

"Veľmi sa teším, čo dosiahol tento skromný vojak z VŠC Dukly Banská Bystrica a nezostáva mi nič iné ako veriť, že v našom športovom centre vytvoríme také podmienky, že do budúcnosti budeme mať Matejov Tóthov viac," povedal šéf rezortu obrany. Zároveň vyjadril presvedčenie, že športovcom z Dukly sa bude rovnako dobre dariť aj na letných olympijských hrách v Rio de Janiero. "Určite tam budeme mať pár želiezok v ohni," povedal.

Ako povedal Matej Tóth, pozvanie od ministra obrany si veľmi cení. "Takéto príjemné stretnutia potvrdzujú, že sa mi podarilo dosiahnuť veľký úspech," uviedol. Šéfovi rezortu obrany porozprával zážitky z Pekingu, priebeh pretekov ale aj o podmienkach, ktoré má vo VŠC Dukla. "Ja som hrdý, že som profesionálny vojak a môj  vzťah k ozbrojeným silám je veľmi pozitívny. A vďaka tomu, že som členom vojenského športového centra mám výborné podmienky nielen na šport, ale aj sociálne zabezpečenie, čo na Slovensku v individuálnom športe nie je pravidlom," povedal.

Atletický majster sveta v chôdzi na 50 km potvrdil, že aj po návrate sa naďalej snaží držať v tréningovom zaťažení. "Aj keď momentálne sú to len také mikrotréningy. 2. októbra v Nitre sa chcem ale rozlúčiť so sezónou na našich domácich pretekoch, ktoré organizuje môj otec. Musím trénovať, aby som neurobil hanbu, že majster sveta prehrá," uviedol.

Viac o téme: HokejkaMatej TóthJaro Halák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu