Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chmelárovi učitelia v rukách polície: V pivárni sa pohádali, potom padol výstrel

Zdenko Cho kvôli streľbe v pivárni prišiel o akademickú funkciu. Zobraziť galériu (2)
Zdenko Cho kvôli streľbe v pivárni prišiel o akademickú funkciu. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Novinári majú kadejakú povesť, no dvojica učiteľov a členov vedenia súkromnej vysokej školy, Akadémie médií, spôsobila skutočne bizarný rozruch. V jednej z bratislavských pivární bývalý novinár Zdenko Cho vytiahol zbraň a vystrelil na vedľajší stôl. Našťastie, nikoho nezranil. Jeho nepochopiteľné konanie však bude mať dohru. Pri incidente bol prítomný aj bývalý hovorca prezidenta Ján Füle.

Dvojica mužov, bývalých členov vedenia Slovenského syndikátu novinárov a súčasných učiteľov súkromnej vysokej školy, ktorú založil predseda strany Sen Eduard Chmelár, v podniku pri pive spôsobili poriadny zmätok. Zdenko Cho sa s niekým hádal, zrazu sa postavil, vytiahol z puzdra zbraň a vystrelil. Guľka sa odrazila od steny, no nikoho nezranila. Potom zaplatili a piváreň opustili.

Zdenko Cho (vľavo) a Ján Füle (v červenom)
Zobraziť galériu (2)
Zdenko Cho (vľavo) a Ján Füle (v červenom)  (Zdroj: Facebook)

Na miesto však už bola privolaná polícia, ktorá oboch mužov zaistila. „Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II obvinil z prečinu výtržníctva 57-ročného Zdenka z Bratislavy,“ povedala hovorkyňa polície Lucia Miháliková pre televíziu JOJ. Pánov Choa aj Füleho po výsluchu prepustili, podľa Chmelára však bývalý televízny pracovník v pozícii akademického funkcionára skončil. Nahradila ho Gabriela Mezeiová.

Každý prispel svojou troškou - predseda Akademického senátu AM, PhDr. Zdenko Cho za kamerou...

Posted by Zdenko Cho on 6. december 2012

Cho, ktorý v minulosti učil aj na Katedre žurnalistiky Univerzity Komenského v Bratislave, však tvrdí, že šlo o náhodu. „Došlo k nechcenému náhodnému výstrelu. Nik nebol zranený a nevznikla ani škoda. Viac k tomu nemám, čo dodať,“ napísal do textovej správy televízii JOJ. Bývalý šéf Slovenského syndikátu novinárov a bývalý hovorca Rudolfa Schustera, Ján Füle, sa k celej udalosti, ktorá sa odohrala v pivárni na Papánkovom námestí, odmietol vyjadriť.  

Viac o téme: Eduard ChmelárZdenko ChoAkadémia médiíSlovenský syndikát novinárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu