Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najbližšie dni bude stále horúco: Pozrite sa, kde to bude najhoršie

Pozor na horúčavy
Pozor na horúčavy (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Najbližšie dni bude na Slovensku opäť horúco, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok 31. augusta aj utorok 1. septembra výstrahu prvého ale aj druhého stupňa pred horúčavami.

Dnes platí výstraha druhého stupňa vo všetkých krajoch okrem Žilinského, a to do 18:00. Ľudia by mali počítať s teplotami od 33 do 35 stupňov Celzia, v Žilinskom kraji od 32 do 34 stupňov Celzia. Pondelok nebude o nič chladnejší. Druhý stupeň výstrahy platí opäť na celom Slovensku okrem Žilinského kraja. Tu môže teplota od 12:00 do 18:00 vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia, na severe krajiny v okresoch Čadca, Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Poprad a Brezno na 31 až 33 stupňov.

V ostatných okresoch Slovenska treba počítať s teplotami od 33 do 35 stupňov Celzia, výstraha platí od 12:00 do 18:00. Rovnako horúci však bude aj prvý septembrový deň, v utorok meteorológovia takisto varujú pred vysokými teplotami vo forme prvého i druhého stupňa výstrahy, v oboch prípadoch od 12:00 do 18:00. Ľudia v Žilinskom kraji by sa mali pripraviť na teploty od 31 do 33 stupňov Celzia, zvyšok Slovenska na teploty od 34 do 36 stupňov Celzia. SHMÚ zároveň upozorňuje, že takéto vysoké teploty sú pre ľudí potenciálne nebezpečné, môžu však spôsobiť i požiare.

Viac o téme: VýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu