Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Po rokoch vyplával na povrch otrasný prípad sexuálneho zneužitia: Kňaza už rieši Vatikán

Žena, ktorá tvrdí, že ju zneužil kňaz Zobraziť galériu (2)
Žena, ktorá tvrdí, že ju zneužil kňaz (Zdroj: foto: tv joj)

BRATISLAVA - So šokujúcim svedectvom prišla po 12-tich rokoch dnes už dospelá žena zo severovýchodu Slovenska. Priznala, že ju ešte ako žiačku základnej školy zneužíval katolícky kňaz. Pred rokom sa rozhodla vypovedať na polícii, muža obvinili zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania. O osude kňaza bude dokonca rozhodovať aj Vatikán.

Žena prišla na políciu s desivým priznaním z detstva viac ako pred rokom. Katolícky kňaz sa ale bráni, tvrdí, že ide o nezmysly. Ako informuje televízia Joj, polícia vyšetrovanie vo veci ukončila a muža obvinila.

Dnes má žena 25 rokov a je matkou. K zvrhlým praktikám dochádzalo podľa jej slov, keď mala iba 12 rokov. "Zobral ma do spálne, dal ma ľahnúť na posteľ a tam to začalo. Bránila som sa, nevedela som, že čo robí," opísala. Obžalovaný bývalý kňaz všetko popiera. Tvrdí, že sa nič podobné nestalo.   

Prípadom sa zaoberá aj cirkev na nayjvyšších miestach. "Jeho prípad, keďže sa týkal maloletej osoby, bol podľa inštrukcií platných pre celú cirkev, predložený na posúdenie priamo do Vatikánu," povedal pre televíziu hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara a doplnil, že dnes proti kňazovi prebieha cirkevný súdny proces.

Po rokoch vyplával na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Z kňazského stavu ho suspendovali, v súčasnosti vedie civilný život. Žena podľa svojich slov utrpela traumu na celý život. Muž svoju vinu popiera a je odhodlaný preukázať to pred súdom. "Ja si počkám na sudcu. Nie je možné, aby som bol obvinený na základe hlúposti," vyslovil obvinený bývalý kňaz.

Viac o téme: DievčaKňazZneužívanieVatikán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu