Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Hromadná bitka v osade na východnom Slovensku: Sedem policajtov skončilo v nemocnici

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RUDŇANY - Poriadna mela sa strhla včera večer v obci Rudňany. Do seba sa tam pustili opití miestni obyvatelia, ktorých prišli rozohnať muži zákona. Čo bolo príčinou brutálnej bitky, nie je známe. Výsledkom je ale sedem zranených policajtov.

"Včera vo večerných hodinách na tiesňovej linke 158 bolo prijaté oznámenie, že v osade Zabijanec v obci Rudňany (okres Spišská Nová Ves), sa medzi sebou bijú Rómovia. Oznamovateľ musel z miesta ujsť v obave o svoj život, ako aj život a zdravie svojej rodiny," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó.

Po príchode hliadky zistili, že sa v lokalite nachádza množstvo miestnych obyvateľov v značne podnapitom stave. "Policajtov, ako aj služobné motorové vozidlá ihneď obkolesilo množstvo podgurážených a agresívnych osadníkov, preto policajti cestou operačného strediska požiadali o posily," pokračoval Szabó a doplnil, že po príchode ďalších dvoch hliadok osadníci na policajtov zaútočili rôznymi predmetmi, ako sú kamene, palice, či fľaše, pričom došlo k zraneniu jedného z policajtov.

Padol výstrel

V záujme ochrany života a zdravia policajtov a na rozohnanie rozvášneného takmer 200 členného davu použili muži zákona varovný výstrel do vzduchu. Hliadky, ktoré boli na mieste, požiadali o ďalšie posily. Útok totiž stále pokračoval a osadníci hádzali kamene a iné predmety nielen na policajtov, ale aj na prechádzajúce autá. "Na miesto boli vyslané ďalšie štyri policajné hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky vystrojené v protiúderových kompletoch s ochrannými štítmi a prilbami, ako aj psovod so služobným psom. Celkovo bolo nasadených 22 policajtov," ozrejmil policajný hovorca.

Rozvášnený dav zranil siedmich policajtov, vo všetkých prípadoch si zranenia vyžiadajú podľa predbežných lekárskych správ liečenie od 4 do 7 dní. Počas služobného zákroku bolo predvedených deväť podozrivých osôb, medzi nimi je aj 14-ročný chlapec. Vec prevzal vyšetrovateľ v Spišskej Novej Vsi, ktorý v súčasnosti skutok dokumentuje ako podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa a trestného činu výtržníctva.

Útočili aj na zdravotníkov

Počas výtržností osadníci zaútočili aj na sanitku, ktorá do osady zavolali kvôli pôrodu miestnej ženy. Keď novorodenca do vozidla naložili, osadníci kameňmi útočili aj na záchranárov. Tí museli miesto urýchlene opustiť po tom, čo sa útok stupňoval a osadníci ďalej útočili.

V prípade, ak sa preukáže, že škoda spôsobená na vozidle rýchlej lekárskej pomoci bude väčšia ako 266 eur môže byť trestné stíhanie rozšírené aj na trestný čin poškodzovania cudzej veci. "Taktiež nie je vylúčené, že trestné stíhanie sa rozšíri aj na ďalšie osoby," uzavrel Szabó.   

Upozornenie. Video obsahuje vulgarizmy.

Bitka v Rudňanoch

 

Viac o téme: BitkaPolícia Rudňany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu