Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajti zverejnili analýzu nehodových úsekov na Slovensku: Toto je 10 najhorších ciest

Ilustračné foto Zobraziť galériu (10)
Ilustračné foto (Zdroj: googlemaps)

BRATISLAVA - Slováci sa polepšili, aspoň, čo sa správania na cestách týka. Polícia oproti minulému roku eviduje nižší počet nehôd, menej zranených aj usmrtených. Vodičov možno označiť aj za zodpovednejších, za volantom už pijú menej. Dôležitú úlohu v týchto štatistikách však zohráva aj situácia na ceste. Na týchto 10 miestach na Slovensku si preto dávajte poriadny pozor, ide o najnehodovejšie úseky!

Bratislavskom kraji je to vodičom dobre známa križovatka na Bajkalskej ulici. V zimnom období, teda od začiatku októbra do konca marca, sa tam stalo až 10 nehôd, najopatrnejší by ste podľa údajov Ministerstva vnútra SR mali byť v nedeľu.

Bratislava
Zobraziť galériu (10)
Bratislava  (Zdroj: googlemaps)

Obyvatelia Trenčianskeho kraja by si mali dať pozor pri Bánovciach nad Bebravou, kde síce platí zákaz predbiehania, no vodiči ho až tak často nedodržujú. V sledovanom období zaregistrovala polícia päť nehôd, najčastejšie boli vodiči nepozorní v stredu. Pozor dávajte aj v Dubnici nad Váhom, na ceste číslo 61 sa stalo až osem nehôd.

Pred obcou Bánovce nad Bebravou
Zobraziť galériu (10)
Pred obcou Bánovce nad Bebravou  (Zdroj: googlemaps)

Dubnica nad Váhom
Zobraziť galériu (10)
Dubnica nad Váhom  (Zdroj: googlemaps)

Čo sa týka Nitrianskeho kraja, náročný úsek nájdete aj pred Nitrou, presnejšie pred Brančom, kde sa všetkých šesť nehôd stalo v nedeľu. Aj v centre mesta si však treba dávať pozor, v tejto oblasti sú až tri miesta, kde sa často stávajú dopravné nehody.

Pre obcou Branč
Zobraziť galériu (10)
Pre obcou Branč  (Zdroj: googlemaps)

Ani Žilinčania to nemajú jednoduché, opatrní treba byť najmä pri vjazde do mesta na ceste I. triedy 11 v smere z Kysuckého Nového Mesta. V Žilinskom kraji si dávajte pozor aj v Sučanoch na zhruba 486. kilometri. V okrese Liptovský Mikuláš dáva vodičom zabrať úsek za zjazdom z cesty I. triedy 18 pred obcou Východná.

Žilina
Zobraziť galériu (10)
Žilina  (Zdroj: googlemaps)

Sučany
Zobraziť galériu (10)
Sučany  (Zdroj: googlemaps)

Pred obcou Východná
Zobraziť galériu (10)
Pred obcou Východná  (Zdroj: googlemaps)

Vysokú nehodovosť v Banskobystrickom kraji na ministerstve zaznamenali najmä v centre mesta Lučenec, kde býva doprava vyťažená hlavne v utorok a stredu. V týchto miestach treba rátať aj so zvýšeným pohybom chodcov.

Lučenec
Zobraziť galériu (10)
Lučenec  (Zdroj: googlemaps)

Prešovskom kraji, priamo v Prešove, ako nebezpečný úsek policajné zložky hodnotia križovatku v centre mesta, kde sa spája cesta I. triedy 18 a cesta číslo 68. Vo Vranove nad Topľou sa spájajú hneď autá z troch väčších ciest, preto treba byť v týchto miestach extrémne opatrný.

Prešov
Zobraziť galériu (10)
Prešov  (Zdroj: googlemaps)

Vranov nad Topľou
Zobraziť galériu (10)
Vranov nad Topľou  (Zdroj: googlemaps)

Obyvatelia Košického kraja a Trnavského kraja si môžu vydýchnuť, u nich žiadne miesto nebolo označené za nehodový úsek.

Viac o téme: CestyNehodové úseky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu