Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Slováci sa rútili diaľnicou v Poľsku: Keď policajti zistili, čo vezú v kufri, stratili reč

Slováci na poľskej diaľnici Zobraziť galériu (2)
Slováci na poľskej diaľnici (Zdroj: Foto: youtube)

VARŠAVA - Nevšedný prípad riešili policajti v Poľsku. V provincii Krapkowice zastavili na diaľnici muža (40), ktorý vybavil svoju dcérku dekou, vankúšikom a posadil ju do kufra auta. Takto cestovala naprieč Poľskom, na ceste z Nemecka na Slovensko. Keď muži zákona podozrivé auto zastavili, dieťa už takto malo za sebou 256 kilometrov.

Zaskočení rodičia nevideli nič zlé na tom, že svoje dieťa brali ako ďalšiu batožinu. "Vodič kamiónu, ktorý prechádzal krapkowickým úsekom diaľnice A4 v utorok popoludní, informoval políciu o mimoriadne nezodpovednom správaní jedného z vodičov," povedal pre poľský tvn24.pl Jaroslaw Waligóra z polície v Krapkowiciach. Kamionista dodal, že si v kufri auta všimol dieťa, preto sa rozhodol zalarmovať mužov zákona.

VIDEO Slováci sa rútili
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: youtube)


Policajti modrý citroën vystopovali, auto malo anglickú štátnu poznávaciu značku. Keď ho zastavili, ostali šokovaní. Posádku tvorilo päť dospelých ľudí a jedno deväťročné dievčatko. Jeho rodičia vysvetlili, že ho tam umiestnili kvôli nedostatku miesta. Dodali, že dcérka mala spomedzi cestujúcich najväčší komfort a pohodlie, pretože piati dospelí sa museli tlačiť na sedadlách. Ako dodal Waligóra, nezodpovední rodičia dievčatko na cestu z Nemecka na Slovensko dobre vybavili, malo deku a vankúšik.

Slováci museli svoju cestu ukončiť. Našťastie, dieťa nebolo zranené, vyviazli tak s pokutou vo výške 250 zlotých (približne 60 eur) a dostali zákaz ďalej pokračovať v jazde. Jeden z cestujúcich musel vystúpiť a počkať na ďalšiu dopravu. Ostatní mohli pokračovať v ceste domov.  

Viac o téme: CestaAutoKuforPoľskoSlováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu