Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nebezpečné výrobky v Európskej únii: Pozor, môžu byť aj na Slovensku!

ÚVZ upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov Zobraziť galériu (4)
ÚVZ upozorňuje na výskyt nebezpečných kozmetických výrobkov (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na štyri nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Taliansku, Nemecku a Švédsku.

Je možné, že sa vyskytujú aj na Slovensku. Informoval o tom hlavný hygienik SR Ivan Rovný.
Prvým výrobkom je prípravok na bielenie pokožky Qualité Extreme Intense - Active Performance Multi-action. Výrobok sa nachádza v 50 ml bielej tube.

ÚVZ upozorňuje na výskyt
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Problematický je aj druhý výrobok na bielenie pokožky s názvom Qualité Extreme Intense - Active Efficacité Extreme Lait Corporel, ktorý sa nachádza v 500 ml bielej fľaši s čiernym a ružovým popisom. Oba výrobky obsahujú látku hydrochinón, ktorá nesmie byť súčasťou kozmetických výrobkov. Takáto kozmetika môže spôsobiť kožné alergie.

ÚVZ upozorňuje na výskyt
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Ďalším výrobkom, na ktorý upozorňuje ÚVZ, je farba na tetovanie s názvom Tribal Black, krajinou pôvodu je Čína. Farba sa nachádza v plastovej fľaške. Vo výrobku bolo zistené prekročené povolené množstvo polycyklických aromatických uhľovodíkov. Posledným výrobkom, na ktorý si treba dávať pozor, je gél na bielenie zubov Tooth Whitening System zo Švédska. Výrobok obsahuje látku, ktorá nesmie byť súčasťou kozmetických výrobkov.

Viac o téme: SlovenskoRAPEX
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu