Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vojaka zo spadnutého vrtuľníka preložili v Prešove na chirurgiu

(Zdroj: Foto: TASR)

PREŠOV – Vojak z havarovaného vojenského vrtuľníka, hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove, je v stabilizovanom stave, z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny ho preložili na oddelenie úrazovej chirurgie.

Podľa hovorkyne nemocnice Renáty Cenkovej pacient komunikuje s okolím, jeho rodina si však nepraje podrobnejšiu medializáciu jeho zdravotného stavu. "O vojakovi hospitalizovanom na Klinike úrazovej chirurgie v Košiciach bude Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košicich poskytovať informácie o jeho zdravotnom stave iba najbližším príbuzným," vyjadrila sa v stredu (29.7.) hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová. 

Ako povedal v tento deň druhý zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Pavel Macko, obaja hospitalizovaní vojaci by mali byť v stabilizovanom stave. Nehoda vojenského vrtuľníka Mi-17 sa stala utorok (28.7.) popoludní nad obcou Hradisko v okrese Prešov. Pri nešťastí zomrel jeden z troch členov posádky – druhý pilot Richard Sépi. 

Vrtuľník Mi-17 vzlietol z prešovskej základne o 13.30 h a plnil bežné výcvikové úlohy, keď s ním tesne po 14.00 h stratila spojenie riadiaca veža. Krátko na to vzlietol na miesto vrtuľník leteckej pátracej záchrannej služby, ktorému sa podarilo miesto nehody lokalizovať. Na miesto bola vyslaná aj hasičská jednotka, ktorá zabezpečila zahasenie požiaru vraku. Nehodu vyšetruje Úrad vojenského letectva Ministerstva obrany SR a komisia náčelníka generálneho štábu. V súvislosti s nehodou sú až do odvolania pozastavené lety na vrtuľníkoch Mi-17, okrem leteckej pátracej záchrannej služby.

Viac o téme: Vrtuľník Prešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu