Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nešťastie v Kluknave: Po tragédii ostáva v nemocniciach stále sedem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KLUKNAVA - Po sobotnej tragickej udalosti, pri ktorej pri pútnickom kostolíku v katastri obce Kluknava v okrese Gelnica udrel do dvoch stromov blesk, zostali v prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana hospitalizovaní traja pacienti a v Nemocnici v Krompachoch piati. Stav všetkých je stabilizovaný, jednu pacientku z Prešova už prepustili do domáceho liečenia.

Ako potvrdila hovorkyňa FNsP J. A. Reimana v Prešove Renáta Cenková, pacient, ktorý bol hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, je stabilizovaný a už si nevyžaduje intenzivistickú starostlivosť, preto je dnes z tohto oddelenia preložený na oddelenie úrazovej chirurgie. Jedna pacientka z oddelenia úrazovej chirurgie už bola prepustená do domáceho liečenia, druhá ostáva na pozorovaní.

Do krompašskej nemocnice previezli ôsmich pacientov, hospitalizovaní boli piati. Dvaja utrpeli ťažké a traja ľahšie zranenia. Podľa hovorkyne nemocnice Marty Csergeovej, pacienti sú v stabilizovanom stave a prebiehajú u nich opakovane rôzne vyšetrenia.

Na mieste zvanom Svätá Anna v Kluknave došlo v sobotu počas svätej omše k úderu blesku do dvoch stromov, pod ktorými stáli veriaci. Na mieste zomrela 39-ročná pútnička Monika z okresu Prešov a niekoľko ľudí bolo zranených, osem z nich ostalo v sobotu v nemocniciach.

Viac o téme: TragédiaZásahBleskKluknava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu