Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najkurióznejšie nálezy v slovenských autobusoch: Matka zabudla syna!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA – Neuverili by ste, čo všetko môžu ľudia v autobuse zabudnúť alebo nájsť. Kým váš osobný priestor a komfortnú zónu narúšajú ľudia so spotenými pazuchami a postaršie dámy s obrovskými nákupnými taškami, snažíte sa jednoducho odpútať pozornosť. A to je presne tá chvíľa, keď prestávate strácať kontrolu nad situáciou.

Keďže autobusy patria medzi prostriedky verejnej hromadnej dopravy, bez ohľadu na cenu lístka očakávajte pestrú zmes cestujúcich, ale aj batožiny. Ako sa podarilo zistiť Topkám, aj samotní vodiči autobusov sú niekedy v šoku, keď zistia, čo všetko sú schopní ľudia v autobusoch zabudnúť.

VIDEO Ďalší let na Ibizu v réžii hlučných Britov: Párty na palube, cestujúcim liezli na nervy!

„Pamätám si na prípad, keď raz dorazil autobus z Viedne na konečnú a vodič len preletel očami priestor. Nevšimol si cestujúceho, ktorý spal na sedadlách. Keď sa ten muž potom ráno zobudil, nevedel sa dostať z autobusu a čakal, kým sa objaví niekto, kto ho vyslobodí,“ uviedol Peter Sádovský, generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Lines.

Zabudnúť v autobuse sám seba by asi nikto nechcel vyskúšať, ale mnohí z nás majú skúsenosť so zabudnutými vecami. Ako spomínajú šoféri z autobusov, istý mladík raz v prímestskom autobuse zabudol igelitku a išiel svoju stratu nahlásiť. Keď sa ho spýtali, čo v tej igelitke mal, odvetil, že 250-tisíc korún! Našťastie, mal práve svoj deň, pretože igelitka aj so spomínanou sumou sa k nemu vrátila bez ujmy.

Najkurióznejšie nálezy v slovenských
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Matka zabudla na sedadle syna

Väčšina z nás si myslí, že zabudnúť dieťa v rozpálenom aute počas horúceho letného dňa nie je možné. Žiaľ, takéto smutné prípady sa v realite odohrávajú neustále. Troška iný príbeh s dobrým koncom sa udial aj matke so štvorročným synom, ktorá v autobuse cestovala zo Šamorína do Bratislavy a dieťa v autobuse zabudla, keď vystupovala! Prípad sa však skončil šťastne. Syn sa vďaka dispečerom a polícii dostal najbližším možným spojom späť k matke.

Nespomínal si na nič

Alkohol nemá za volantom čo robiť, ale ani na sedadle cestujúceho sa nevypláca. Istý pán cestujúci z Prahy v autobuse zabudol profesionálnu kameru v hodnote niekoľko stotisíc eur a rekordne dlhý čas mu trvalo, kým si na to spomenul a začal ju hľadať! Po dvoch týždňoch sa prišiel nesmelo spýtať, či náhodou šofér v autobuse nenašiel kameru, pretože si na nič nepamätá. Aký bol len prekvapený, keď mu ju odovzdávali!

Prevážali aj zbrane!

Medzi „samozrejmosti, ktoré ľudia v autobusoch zabúdajú permanentne, patria peňaženky, doklady, okuliare, dáždniky či mobil. K tým kurióznejším prípadom (ale niekedy pochopiteľným) patrí napríklad napospas ponechaná školská aktovka, úbor na telocvik, ale aj husle a gitara. Slovenskí vodiči autobusov si však pamätajú aj prípad, keď cestujúci zabudol luk!

Pri najbližšej ceste autobusom pamätajte na to, že zábudlivosť vás nemusí vyjsť len draho, ale môže aj nepríjemne naštrbiť vašu povesť či dostať vás do problémov so zákonom. Ako uvádza portál Oddie.com, londýnska polícia musela v roku 2005 vyšetrovať nález ruksaku, ktorý obsahoval dve ľudské lebky. Neskôr sa zistilo, že patrili profesorovi, ktorý ich prenášal na prednášku. Ďalším šialeným nálezom z londýnskej dopravy bol samurajský meč, ktorý zábudlivec prevážal ako zabalený obed zo včerajšieho dňa. A nám sa len natíska otázka, koľko nebezpečných zbraní nosia dámy cestujúce v autobusoch skryté vo svojich kabelkách.

Spomínate si na nejaký kuriózny zážitok z cestovania autobusom, ktorý vás vyviedol z miery? Napíšte nám o ňom na tipy@topky.sk.

Najkurióznejšie nálezy v slovenských
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

 

 

Viac o téme: Autobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu