Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nešťastie na Zemplínskej šírave: Mladík (†17) sa išiel kúpať s kamarátkou, na breh sa vrátila sama

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinstock)

MICHALOVCE - Horúčavy uplynulého týždňa si vyžiadali svoju ďalšiu obeť. Na Zemplínskej šírave pri Michalovciach sa stala tragédia. Cez víkend sa utopil iba 17-ročný mladík.

Tínedžer sa v sobotu večer rozhodol, že sa v Šírave schladí. Do vody vošiel so svojou kamarátkou v stredisku Medvedia hora. Od brehu plávali ďaleko. Naspäť sa vrátila už len samotná dievčina. Pre televíziu Joj povedala, že jej kamarát nevládal a utopil sa. Dievčina mu nedokázala pomôct.

Na miesto dorazili do niekoľkých minút potápači a polícia. Tínedžera začali okamžite hľadať. Situáciu však skomplikovalo počasie, strhla sa búrka. S prehľadávaním tak museli záchranné zložky prestať. Chlapca sa v priebehu noci nepodarilo policajtom nájsť. Od nedeľného rána preto prehľadávali šíravu potápači Hasičského a záchranného zboru. Mladíka sa im stále nedarilo nájsť.

Telo nebohého vyplavilo až dnes skoro ráno. "Jeho telo našli až dnes ráno neďaleko brehu. Obhliadajúci lekár ako predbežnú príčinu smrti určil utopenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó a doplnil, že Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.
 

Viac o téme: UtopenecMladíkMichalovceZemplínska šírava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu