Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V uliciach Bratislavy sa stal zázrak: Policajt dojal babku, ďakovala so slzami v očiach

Staršej pani neváhala poskytnúť pomoc Mišena Gálová z Piešťan Zobraziť galériu (4)
Staršej pani neváhala poskytnúť pomoc Mišena Gálová z Piešťan (Zdroj: Foto: MG)

BRATISLAVA - Pomáhať a chrániť - heslo, ktoré do bodky naplnil istý bratislavský policajt. Po tom, čo ho zastavila Mišena Gálová a žiadala ho o pomoc, neváhal a vzápätí konal. Starenka si totiž zabudla jednu barlu na zastávke, na čo došla až v električke. Žene pomohli spolucestujúci, odchádzali s dobrým pocitom, že pomohli. Prípad sa stal v utorok, krátko po pol jedenástej doobeda, na Kamennom námestí v Bratislave.

"Ďakujem policajtovi, ktorý mi pomohol s jednou pani. Pri Kamennom námestí v Bratislave sme nastúpili a ona zabudla barlu, medzitým prešlo päť zástavok. Tak som s ňou vystúpila a na križovatke stopla policajta, aby pre ňu išiel. O osem minút dorazil autom, usmiaty aj s barlou. Pani utrela slzy, poďakovala sa, ja som sa na ňu usmiala a rozlúčili sme sa," zverejnila ešte v utorok na sociálnej sieti Mišena Galová, ktorá mimichodom účinkovala aj v klipe z Vysokých Tatier na pesničku Happy od Pharrella Williamsa.

V uliciach Bratislavy sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Príbeh očami dievčiny, ktorá pomohla

V doobedňajších hodinách čakala Mišena na zastávke električiek. Všimla si staršiu pani, ktorá sedela na lavičke s dvoma barlami, pričom v rukách držala kabelku a tašku s nákupom. Po chvíli prišiel spoj a obe ženy nastúpili. "Po rozjazde električky prešli asi dve zastávky, keď si pani uvedomila, že nemá jednu barlu. Započula som z diaľky za chrbtom, ako o tom začala už so stiahnutým hrdlom hovoriť. Prechádzala som si to v mysli a ubehli ďašie dve zastávky, keď som sa rozhodla konať," opisuje Mišena. Na piatej zastávke staršej pani povedala, aby spoločne vystúpili, že jej pre zabudnutú barlu zájde. Spolu s Mišenou ostali na mieste aj jeden pán a ďalšia slečna. Tá mala električenku, preto sa ponúkla, že po zabudnutú barlu zájde. "Tak som sa rozhodla s pani počkať a upokojovala som ju, že barlu nájdeme a keď nie, tak jej barlu tým, že ze som z Piešťan, prinesiem. Usilovala som sa ju rozveseliť, pretože som verila, že to dopadne dobre. Prešlo asi päť minút a cez cestu a koľaje som zbadala policajné auto," opisuje.

Dievčina sa rozhodla, že o pomoc požiada priamo mužov zákona. "Aj keď som sa sama ponáhľala, toto bola situácia, keď som prestala vnínať čas. Pobehla som k policajtovi, oboznámila ho so situáciou a požiadala o pomoc. Povedal, že prišiel pre šéfa, ale neváhal a pokračoval v jazde smerom k Tesco, aby pani priniesol barlu," opísala pohotové konanie policajta. Podľa jej slov staršia pani bola veľmi rada, že sa našli ochotní ľudia. "Čakali sme zhruba osem minút a keď som sa zrazu otočila na cestu, vidím blížiace sa policajné auto, ktoré blikalo diaľkovými svetlami. Usmiaty policajt zastal a z vedľajšieho sedadla vybral barlu," opísala vydarenú situáciu mladá žena a doplnila: "Pani sa veľmi tešila, bolo naozaj cítiť úprimnú radosť. Policajt odišiel spokojný a usmiaty. S pani som sa rozlúčila, objala som ju a pár milých slov povedala aj ona mne. Nasadla na ďalšiu električku a pokračovala v jazde."

Mišena ešte počkala na slečnu, ktorá hneď na začiatku navrhla, že pre stratenú barlu zájde električkou. "Počkala som ju a keď som jej povedala o situácii, tak bola rada a tiež sme sa rozlúčili."

O vyjadrenie sme požiadali aj políciu. "V uvedenom prípade ide o policajta zaradeného v rámci útvarov Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Príslušníci Policajného zboru dodržiavajú pri plnení služobných úloh aj Etický kódex príslušníka Policajného zboru. Aj v tomto prípade postupoval policajt v súlade so zásadou "Pomáhať a chrániť"," potvrdila hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková.

V uliciach Bratislavy sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Dobrých skutkov nie je nikdy dosť

"Myslím, že táto situácia je na zamyslenie. Niekedy sa naozaj môže spojiť pár dobrých ľudí," uzatvorila Mišena, no zároveň priznala: "Ja som barlu na tej zastávke, keď sme odchádzali, videla. Asi to už párkrát ľudia zažili, že chcú niečo urobiť, ale akoby im niečo bránilo. A presne tak to bolo aj v mojom prípade. Ak by som reagovala hneď, bolo by to jednoduchšie. Do príbehu sa zapojilo viac ľudí, ktorým som vďačná. Pán, slečna a aj policajt boli hneď ochotní situáciu riešiť. Ďakujem im. Sledujme situácie okolo seba a pomáhajme si, je to veľmi dôležité. "

 

Viac o téme: PolicajtPomocZastávkaStarenkaBarlaMišena Gálová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu