Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Centrum Bratislavy sa zmení: Známy hotel nahradí obchodné centrum, takto má vyzerať!

Takto bude vyzerať nové bratislavské bizniscentrum. Zobraziť galériu (4)
Takto bude vyzerať nové bratislavské bizniscentrum.

BRATISLAVA – Väčšine Bratislavčanov je hotel Danube medzi Hviezdoslavovým námestím a nábrežím Dunaja dobre známy, patrí do nezameniteľnej panorámy mesta. Noví majitelia sa ho však rozhodli zbúrať a miesto neho vystavať bizniscentrum s názvom Bratislava River Center. Spoločnosť Omega Investments chce vraj iba naplno využiť potenciál tohto miesta.

Predmetom zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie, je „prestavba existujúceho hotela Danube na polyfunkčné centrum pozostávajúce z funkcií administratíva, obchod a nadštandardné bývanie“. Okrem kancelárskych priestorov sa teda v novej budove budú predávať aj luxusné byty, tie by mali byť podľa zámeru hotové v roku 2019, pričom celková investícia sa vyšplhala na 65 miliónov eur.

Takto bude vyzerať nové
Zobraziť galériu (4)

Pôjde skutočne o nadštandardné bývanie, spoločnosť ponúkne 16 dvojizbových bytov s rozlohou do 90 metrov štvorcových a ďalších 10 trojizbových bytov s rozlohou nad 90 metrov štvorcových. Okrem toho sa očakáva, že centrum mesta zahltia ľudia, v obchodnej pasáži by malo pracovať až 130 zamestnancov. Ide teda o skutočne veľký projekt.

Takto bude vyzerať nové
Zobraziť galériu (4)

Ako sa ďalej uvádza v projekte, budú potrebné aj zmeny v doprave: „Výstavba navrhovanej činnosti je podmienená prekládkou niektorých existujúcich trás inžinierskych sietí a z hľadiska dopravy je podmieňujúcou investíciou rekonštrukcia ľavého odbočenia z Rázusovho nábrežia do Rigeleho ulice.“ Štyri podzemné podlažia a šesť nadzemných spolu so siedmym ustúpeným strešným podlažím pritom prekračujú pôdorys súčasného hotela. Stavba pohltí i súčasné parkovisko.

Takto bude vyzerať nové
Zobraziť galériu (4)

Parkovanie by sa malo riešiť primárne podzemnými garážami so 460 parkovacími miestami, podľa projektu bude „z hľadiska dopravy dominujúcou pešia“. Hotel Danube však čaká asanácia v celom rozsahu, postupne ho budú rozoberať „zhora nadol a od severovýchodu na juhozápad“. Avšak vybudovaním nového centra by sa mala podľa investora „zhodnotiť a zatraktívniť daná lokalita pre domácu i turistickú verejnosť“.

Viac o téme: BratislavaHotel DanubeNové bizniscentrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu