Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tu už končí všetka sranda: Čaká nás tropický víkend s výstrahami, od pondelka ešte väčšie peklo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Leto je v plnom prúde a pred nami sa črtá fantastický víkend. Ak sa chystáte niekam k vode, nezabúdajte na pitný režim. Meteorológovia totiž varujú pred enormne vysokými teplotami.

Počasie u nás ovplyvňuje tlaková výš. Slnečno. Teploty vystúpia na 26 až 31 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 18 až 15 a najvyššie denné 28 až 31 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 17 až 12 a najvyššie denné 26 až 30 stupňov Celzia. Na východnom Slovensku malá oblačnosť, najnižšie ranné teploty 17 až 13 a najvyššie denné 26 až 30 stupňov Celzia.

Slovensko zasiahnu megateploty: Lekári radia, ako prežiť horúčavy

Počasie na horách: Vo výške 1000 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota 12 a najvyššia denná 23 stupňov Celzia. Vo výške 1500 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota 11 a najvyššia denná 19 stupňov Celzia. Vo výške 2000 m malá oblačnosť, najnižšia ranná teplota 9 a najvyššia denná 14 stupňov Celzia.

Tu už končí všetka
Zobraziť galériu (6)

Sobota

Tlak nad vnútrozemím bude postupne klesať a zosilnie prílev veľmi teplého vzduchu. Počas dňa má byť prevažne jasno a veľmi teplo, v noci teploty klesnú na 18 až 13 stupňov Celzia a cez deň vystúpia na 28 až 33 stupňov Celzia. Viať by mal iba slabý vietor.

Tu už končí všetka
Zobraziť galériu (6)

Nedeľa

V nedeľu bude do našej oblasti prúdiť tropický vzduch a počas dňa by sme sa mali tešiť z prevažne jasnej oblohy. V noci teploty dosiahnu 14 a ž 19 stupňov Celzia a cez deň 30 až 35 stupňov Celzia. Viať bude slabý vietor.

Tu už končí všetka
Zobraziť galériu (6)

Meteorologické výstrahy

Na sobotu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu prvého stupňa pre západné Slovensko – zasahuje Bratislavský, Trnavský, Nitriansky aj Banskobystrický kraj (Okres Krupina a Veľký Krtíš). V nedeľu by mala pre menované oblasti dokonca platiť výstraha druhého stupňa a výstraha prvého stupňa sa bude týkať ostatných oblastí Slovenska.

Meteorológovia po víkende očakavájú ďalší nárast teplôt, ktoré by v pondelok mohli pokoriť hranicu 37 stupňov Celzia a podobný scenár by mal pokračovať aj nasledujúce pracovné dni. Schladiť by nás však mohol letný dážď, pretože od pondelka by sa nad naším územím mohlo objaviť viac oblačnosti.

Teplotné výstrahy na sobotu
Zobraziť galériu (6)
Teplotné výstrahy na sobotu

Teplotné výstrahy na nedeľu
Zobraziť galériu (6)
Teplotné výstrahy na nedeľu

Viac o téme: LetoHorúčavaPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu