Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Talianski novinári ocenili slovenský pavilón na EXPE, naša terasa patrí medzi 20 najkrajších

Slovenský pavilón Zobraziť galériu (4)
Slovenský pavilón (Zdroj: Miro Vacula)

MILÁNO - Slovenská terasa zaujala prestížny taliansky denník Corriere della Sera, ktorý zostavil prehľad dvadsiatich najkrajších terás v rámci pavilónov jednotlivých vystavujúcich štátov.

Taliansky denník - Corriere della Sera v článku „Expo Miláno, 20 najkrajších  terás  a rady o tom , kedy ísť na návštevu,“ spomína slovenskú terasu ako výnimočnú príležitosť pre tých, ktorí by si ju chceli prenajať aj s občerstvením a trebárs usporiadať zaujímavý večierok. Osobne sme terasu navštívili a s názorom talianskych kolegov sa stotožňujeme. Terasa je na poschodí s krásnym výhľadom.

Keďže má strechu, je príjemne zatienená v týchto milánskych horúčavách. Posedíte si na nej v pohodlných sedačkách a kreslách a ochotne sa o vás postarajú naše hostesky. Terasa je primárne vyhradená pre slovenských návštevníkov, hostí pavilónu či delegácie. Do TOP 20 sa ešte okrem Slovákov dostali  napr. aj Česi, Uruguay, Angola, Nemci, Francúzi, Briti, Američania či Rusi. Podľa generálneho komisára EXPO Miláno 2015 Martina Poláka je každé podobné ocenenie veľkým povzbudením. “Je to jasný dôkaz o tom, že slovenský pavilón má úspech  a boduje aj u náročných talianskych novinárov.  Stretávame sa s  pozitívnymi ohlasmi u veľkého množstva návštevníkov.“ 

Slovenský pavilón sa nachádza v silnej konkurencii, na lukratívnom mieste v susedstve  s Japonskom a Ruskom, v blízkosti Nemecka, Rakúska, USA, Monaka či usporiadateľského Talianska. Náklady na vybudovanie a prevádzku celej slovenskej expozície v Miláne sú pritom v porovnaní s väčšinou zúčastnených krajín niekoľkonásobne nižšie.  

Brány EXPO Miláno 2015 sa otvorili 1. mája, pričom táto najvýznamnejšia svetová výstava potrvá až do 31. októbra. Očakáva sa, že počas nadchádzajúcich mesiacov ju navštívi  až 20 miliónov návštevníkov, už teraz je predaných 10 miliónov vstupeniek.

 

Viac o téme: SlovenskoExpo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu