Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prefíkaní díleri: Neuveríte, ako sofistikovane drogy maskovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

STARÁ ĽUBOVŇA - Viacero osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti obvinila polícia na východe Slovenska. Hrozia im niekoľkoročné tresty odňatia slobody.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, muži zákona zadržali v uplynulých dňoch sedem osôb pochádzajúcich zo Starej Ľubovne. Voči štyrom z nich vzniesla polícia obvinenie z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. "Dvom mužom vo veku 24 a 22 rokov hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Sú stíhaní väzobne," vysvetlila Migaľová.

Zároveň dodala, že ďalším dvom obvineným, 20-ročnému mužovi a 22-ročnej žene, v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Títo sú stíhaní na slobode. Počas akcie, ktorá predchádzala obvineniu osôb, vykonala polícia prehliadku jedného z bytov na ulici Za vodou v Starej Ľubovni, a vykonala ďalšie procesné úkony, pri ktorých našla a zaistila väčšie množstvo marihuany.

"Droga sa našla pri domovej prehliadke v chladničke. Látka bola zaistená na účely trestného konania. Ide o množstvo, ktoré zodpovedá dávkam veľkého rozsahu," podčiarkla Migaľová. Zaujímavosťou prípadu je sofistikovanosť páchateľov pri páchaní trestnej činnosti. Drogy totiž predávali v originálnych obaloch potravinových produktov, ako sú pudingy, smotana do kávy či instantné polievky. Takto zabalená droga nevydáva špecifický zápach a pri bežnej kontrole je prakticky neodhaliteľná. "V danej veci naďalej prebieha vyšetrovanie. Bude sa okrem iného skúmať aj miera zavinenia a pohnútky všetkých páchateľov," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu