Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Panika v Malej Fatre: Mladého turistu (24) uštipla do ruky jedovatá vretenica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

MALÁ FATRA – Slovenského turistu dnes v popoludňajších hodinách uštipla na hrebeni Malej Fatry vretenica. Na svojej internetovej stránke o tom informovala Horská záchranná služba (HZS). Podľa našich informácií 24-ročného mladíka prijali s opuchnutou rukou a komplikáciami v žilinskej nemocnici.

Muža, ktorý požiadal o pomoc horských záchranárov, uštipol had do ruky v Snilovskom sedle. Do údolia k lekárskej pomoci sa dostal kabínkovou lanovkou ako Topky informovalo malofratranské stredisko HZS, pomoc za ním vyrazila už do dvoch minút. V lanovke mladíkovi opuchla zranená ruka a začal pociťovať sťažené dýchanie a nevoľnosť. Záchranári HZS z oblastného strediska Malá Fatra mu poskytli prvú pomoc a odovzdali ho posádke privolanej sanitky. Následne ho hospitalizovali v žilinskej nemocnici na úrazovom oddelení.

Prvý prípad smrteľného uštipnutia na Slovensku: Pavla (†59) zabila vretenica!

Odborníci hovoria, že smrteľné uštipnutia hadom sú na Slovensku skôr raritou. Prvý takýto prípad bol u nás zaznamenaný v roku 2013, keď bol obeťou Pavol (†59) zo Spišskej Novej Vsi, ktorého vretenica uštipla do prsta.

Viac o téme: TuristaVretenicaMalá Fatra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu