Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Krásny víkend pred nami: Slováci, šup do prírody, počasie sa konečne umúdrilo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nad našou oblasťou sa dnes nachádza nevýrazné pole relatívne vyššieho tlaku vzduchu. Zajtra bude však zo Severného mora smerovať na východ plytká brázda nízkeho tlaku. Nevýrazné frontálne rozhranie s ňou spojené ovplyvní aj počasie u nás. V nedeľu sa frontálne rozhranie nad našim územím navlní. Čo to znamená?

Piatok: Podľa predpovedí slovenských meteorológov bude cez deň jasno až polooblačno, na severe miestami prechodne oblačno a ojedinele prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na príjemných 18 až 24 stupňov Celzia, teplota na horách vo výške 1500 m však len na 11 stupňov. Fúkať by mal slabý premenlivý, na juhozápade popoludní juhovýchodný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Viac o počasí na víkend sa dozviete na Predpovede.sk

Sobota: Malo by byť polooblačno až oblačno a najmä cez deň sa miestami očakávajú prehánky, ojedinele búrky. Nočná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí 11 až 6 stupňov Celzia, tá denná v rozmedzí 22 až 27 stupňov, na severe miestami okolo 20 stupňov. Fúkať bude juhozápadný až západný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Nedeľa: Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá prevažne oblačné počasie, miestami prehánky alebo búrky. Nočná teplota vystúpi až na 14 až 9 stupňov, denná by mala dosiahnuť 22 až 27 stupňov, na severe miestami okolo 20 stupňov. Fúkať by mal iba slabý vietor.

Krásny víkend pred nami:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu