Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovensko potrápia v noci silné búrky: SHMÚ vydal výstrahu pre tieto oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Meteorológovia upozorňujú na búrky, ktoré môžu v najbližších hodinách zasiahnuť niektoré okresy na juhu stredného a východného Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal do 21.00 h pre okresy Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica, Košice-okolie a Košice výstrahu 1. stupňa.

SHMÚ upozorňuje aj na to, že s búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu. Pri búrkach je možný aj výrazný, avšak prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov ako stekanie vody zo svahov či zatápanie pivníc.

 

SHMÚ vydal výstrahu aj pre tieto časti Slovenska 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na utorkové popoludnie a stredu výstrahu druhého stupňa pred dažďom a vetrom. Informoval hovorca SHMÚ Ivan Garčár.Ako dnes uviedol meteorológ Miroslav Šinger zo Slovenského hydrometeorologického ústavu, nepriaznivé počasie bude najmä na severe a východe Slovenska.

"Na severe očakávame úhrny zrážok miestami 40 až 70 mm, pričom väčšina z nich spadne v noci na stredu. Výstraha druhého stupňa na vietor sa týka oblasti Tatier a juhu východného Slovenska. Nárazy vetra budú v stredu nad ránom a dopoludnia miestami dosahovať 80 až 90 km/h, v stredných a vysokých polohách do 125 km/h," podotkol Šinger.

Podrobnú predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu