Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kaufland čelí ďalšiemu problému: VIDEO Podozrenia, že zázračná váha okrádala zákazníkov!

Rozdiely pri vážení tovaru Zobraziť galériu (2)
Rozdiely pri vážení tovaru (Zdroj: Foto: Facebook)

BRATISLAVA - Nedávno sme upozornili na problém v obchodnom reťazci Kaufland, kde predavačky prebaľovali staré syry do nových obalov. Na internete sa teraz objavilo video, na ktorom čitateľ opäť upozornil na chybu, a to na rozdiel pri vážení tovaru. Spôsobiť to mala podložka s týždennou ponukou. Spoločnosť Kaufland však nakoniec celú vec vyvrátila.

Vaše tipy

Inšpekcia Štátnej veterinárnej a potravinovej správy udelila Kauflandu za škandál s prebaľovaním starých syrov pokutu až 100 tisíc eur. Rozhorčený čitateľ nás však informoval o ďalšom podvode.


Prečítajte si aj

Kaufland dostal mastnú pokutu: Rok potom, ako ich na VIDEU nachytali pri prebaľovaní starých syrov!


So svojou priateľkou dostal chuť na hrušky. V Kauflande sa preto postavili k váhe, že si ich odvážia, aby zistili cenu. Na váhe bola položená ochranná podložka s týždennou ponukou. Keď na ňu položili jednu hrušku, vydaná etiketa ukázala cenu 0,32 eur. Následne podložku s týždennou ponukou z váhy zložili a tú istú hrušku si odvážili ešte raz. Na ich veľké prekvapenie, vydaná etiketa teraz ukázala cenu 0,13 eur, teda o 0,19 eur menej.

Kaufland čelí ďalšiemu problému:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

"Naše váhy sú každý týždeň v rámci prevencie nanovo reštartované a tarované tak, aby bola odrátaná hmotnosť ochrannej podložky. Laicky povedané, váha sa vynuluje tak, aby váženie nebralo do úvahy podložku a tým pádom sa vylúčilo nesprávne váženie v neprospech zákazníka," povedal včera pre Topky Martin Gaertner, hovorca Kauflandu.

Gaertner ďalej konštatoval, že váha bola zrejme manipulovaná. Netvrdí, že tak urobil autor videa, ale je presvedčený, že nastavenie bolo zmenené a že váha nebola správne vytarovaná. Priznáva, že to mohol zaviniť ich zamestnanec chybným nastavením, alebo cudzia osoba s príslušnými vedomosťami. 

S váhou niekto nesprávne manipuloval?

"Interne sa pokúsime odsledovať manipuláciu s konkrétnou váhou na základe videozáznamov," uviedol hovorca a doplnil: "Okamžite sme skontrolovali nastavenie váh nielen v tejto predajni, ale v celej našej sieti, a žiadny nedostatok sme nezistili. Váhy sú takisto pravidelne kontrolované štátnymi kontrolnými úradmi a ich režim podlieha platným predpisom."

Ako sa ukázalo, táto konkrétna váha bola očividne v poriadku, hovorca Kauflandu vo večerných hodinách doplnil svoje stanovisko o tieto zistenia: "Manipulácia s váhou sa nepotvrdila, t.j. predmetná váha bola riadne vytarovaná. To znamená, že odobratím podložky bol tovar, v tomto prípade hruška, podvážený a hmotnosť bez podložky nezodpovedala skutočnej hmotnosti, ktorá bola správne odvážená spolu s podložkou. Jedná sa tým pádom o šírenie poplašnej správy a pri takomto vážení je de facto poškodená predajňa, nie zákazník. Naďalej však platí pre autora videa naše pozvanie na osobné stretnutie, na ktorom mu radi horeuvedené demonštrujeme."

Nie je teda isté, či sa iba autor videa pokúšal zaujať alebo bol podľa neho mal s váhou presne taký problém, ako opísal.

Pozrite si video, ktoré natočil v bratislavskom Kauflande na Trnavskej ceste užívateľ Imi.

Váženie v Kauflande

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu