Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zlé počasie ešte nepovedalo zbohom, v Poprade trvá 3. stupeň povodňovej aktivity

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý primátor mesta Poprad Jozef Švagerko vyhlásil v stredu večer vzhľadom na aktuálnu predpoveď počasia, aj naďalej trvá. Informoval o tom hovorca mesta Marián Galajda.

„Počas dňa boli brehy Hozeleckého potoka v Strážach pod Tatrami na najkritickejších miestach spevnené 75 tonami kameniva, ktoré s pomocou kráčajúceho bagra naviezli pracovníci Správy povodia Dunajca a Popradu,“ uviedol Galajda.

Práve v mestskej časti Stráže pod Tatrami v stredu podvečer po prívalových dažďoch zaplavilo Kukučínovu ulicu a pivničné priestory okolitých rodinných domov. Aktuálne pri jej odčerpávaní pomáha aj Dobrovoľný hasičský zbor Poprad - Stráže. „Mesto Poprad zároveň dodávateľsky spriechodňuje poškodený kanalizačný zberač odvádzajúci vodu z polí, ktorý spôsobil zaplavenie príjazdovej komunikácie do tejto časti mesta,“ doplnil hovorca. Priebežne odstraňujú aj nánosy z miestnych komunikácií po prívalových dažďoch v mestských častiach Stráže pod Tatrami, vo Veľkej a na sídlisku JUH III. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu