Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO týždňa: Slováci majú svetový unikát, stĺpik v meste priťahuje vyvalené pohľady!

Turistická atrakcia? Zobraziť galériu (2)
Turistická atrakcia? (Zdroj: Tip čitateľa)

ŽILINA – Žilinčania vymysleli ten najjednoduchší spôsob, ako svoje mesto okrášliť a zároveň udržiavať v dobrom stave. Nie všetci sú však presvedčení, že by sme mali vždy vo všetkom kráčať s dobovými trendmi z papiernictva. Dôkazom sú zmätené, pobavené i kritické reakcie okoloidúcich.

„Je to dielo vedenia mesta alebo nejakého iniciatívneho občana, ktorému záleží na oprave poškodených vecí?“ pýtajú sa obyvatelia Žiliny, ktorí si všimli kamenný stĺpik v historickej časti mesta, brániaci vstupu áut na Mariánske námestie. Zdevastovaný stĺpik púta začudované pohľady, pretože je spojený lepiacou páskou a zababraný od lepidla! „Spôsob, akým ho pracovníci mesta ‚ošetrili‛, je prinajmenšom kuriózny. Vidno, že sa ho snažili spojiť lepidlom a pravdepodobne to nestačilo, tak použili aj lepiacu pásku. Určite je to svetový unikát, pokojne to môže byť aj turistická atrakcia, možno by zniesla aj zápis UNESCO,“ nadnesene hovorí Andrej zo Žiliny, ktorý nám fotografiu poslal do redakcie.

„Stĺpik ma veľmi pobavil, keď som ho zbadal. Ale aj na takýchto kurióznych príkladoch môžeme vidieť riadenie samosprávy bez koncepcie. Tak ako plátajú parkoviská na sídliskách, tak lepia aj stĺpiky v centre mesta,“ myslí si o oprave opozičný mestský poslanec Martin Kapitulík, ktorý naňho v Žiline upozornil ako prvý.

FOTO týždňa: Slováci majú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu