Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kardiológ Fischer si užíval na koncerte: Po úplatkárskej afére opäť s dobrou náladou!

Viliam Fisher si opäť užíval v spoločnosti.
Viliam Fisher si opäť užíval v spoločnosti. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Známy lekár Viliam Fischer, ktorý sa v minuloročných voľbách uchádzal o post prezidenta, prežíva krušné chvíle kvôli jeho uplátkarskej afére. Polícia ho obvinila z korupcie ešte na začiatku februára a v apríli uzatvoril kardiochirurg s prokurátorom dohodu o vine a treste. Napriek tomu, že o medializáciu svojej osoby v tomto období veľmi nestojí, nedávno sa opäť objavil v spoločnosti.

Viliama Fischera nachytala kamera markízackej Smotánky v podniku v centre Bratilslavy. Kardiochirurg štyri dni po uzatvorení dohody o vine a treste prijal pozvanie dlhoročných priateľov Hroncovcov a dorazil na koncert Braňa Hronca a jeho dcéry Suzie okolo desiatej v noci. Kedy zo spoločnosti odchádzal, nie je známe. Nevyzeralo to však, že by sa snažil byť stredobodom pozornosti, o čom svedčalo aj jeho nenápadné sivé sako. No zjavne sa aj tak dobre bavil.

Známy kardiochirurg uzatvoril dohodu s prokurátorom 1. apríla tohto roka. Lekára obvinil začiatkom februára vyšetrovateľ z prijatia úplatku v celkovej výške 3000 eur. Podľa prokuratúry mal na trikrát prijať úplatky vo výške 1000, 1200 a 800 eur, bonboniéru a dve kačice o hmotnosti troch a štyroch kilogramov. Tie mu odovzdala rodina pacientky, ktorú na Klinike srdcovej chirurgie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb operovali vlani v decembri. Jej operácia mala byť uprednostnená. Po tom, ako žena zomrela, sa rodina obrátila na políciu.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v apríli schválil dohodu o vine a treste. V korupčnom prípade sa dohodol s prokuratúrou na dvojročnom treste s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu štyri roky. Podľa dohody mu taktiež uložili peňažný trest vo výške 15 000 eur a zákaz činnosti vykonávať lekárske povolanie počas obdobia troch rokov. Súd taktiež odsúhlasil zhabanie časti úplatku 800 eur. Rozhodnutie je právoplatné.

Lekárovi pôvodne hrozil trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Keďže pristúpil na konanie o dohode o vine a treste, spodná hranica trestnej sadzby sa mu znížila o jednu tretinu.

Viliam Fischer je významným slovenským kardiochirurgom, ktorý vykonal v roku 1998 prvú úspešnú transplantáciu srdca na Slovensku. Kandidoval aj v priamych voľbách na prezidenta SR, pričom sa mu nepodarilo postúpiť do druhého kola.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu