Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenka Katka rozpútala internetové šialenstvo: FOTO s chlpatým cudzincom dobylo Facebook!

Selfies so zvieratami sú v Austrálii veľmi obľúbené Zobraziť galériu (5)
Selfies so zvieratami sú v Austrálii veľmi obľúbené (Zdroj: Katka, tip čitateľa)

SYDNEY – Predtým tam bola psychiatrická liečebňa s niekoľkými budovami, dnes sa na spomínanom mieste nachádza park s klokanmi, za ktorými cestujú ľudia z celej krajiny v nádeji na priateľské medzidruhové stretnutie. Katka mala šťastie a klokan jej zapózoval ako naozajstnej kamarátke! Roztomilú fotografiu začali zdieľať Slováci aj Austrálčania!

Slovenka Katka pred pár dňami cestovala z austrálskeho Sydney do Morisset Parku s cieľom urobiť si peknú selfie s klokanom. V lokalite parku sa kedysi nachádzala psychiatrická liečebňa, ktorá je dnes prevažne opustená. Ľudia však park veľmi často navštevujú kvôli ľudomilným klokanom, ktoré sa tu vyskytujú v hojných počtoch. „Cesta vlakom zo Sydney trvá asi dve hodiny vlakom a potom vás čaká ešte 45 minút peši,“ opisuje Katka. V parku sa pohybujú aj ochrancovia, ktorí sa snažia ľudí kontrolovať a upozorniť ich, aby rešpektovali prirodzený spôsob života klokanov. „Keď sa klokany niekedy zľaknú a odskáču späť do lesa, nesmiete za nimi bežať, pretože v lese žije aj veľa jedovatých hadov,“ vysvetľuje.

Milá selfie s klokanom sa ľuďom na sociálnej sieti zapáčila
Zobraziť galériu (5)
Milá selfie s klokanom sa ľuďom na sociálnej sieti zapáčila  (Zdroj: Katka, tip čitateľa)

Mohlo by vás zaujať: V Austrálii letí nezvyčajná selfie!

 

Slovenka Katka rozpútala internetové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Katka, tip čitateľa)

Slovenka Katka rozpútala internetové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Katka, tip čitateľa)

Slovenka Katka rozpútala internetové
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Katka, tip čitateľa)

Ochrancovia tiež sledujú, čo návštevníci dávajú zvieratám pod zub, pretože klokany zvyčajne konzumujú iba trávu. „My im môžeme dať maximálne mrkvu alebo jabĺčko,“ spresňuje Katka. Ak by im dal niekto napríklad chlieb, mohli by zomrieť. „Stretnutie s klokanom nie je až také bežné, ako si ľudia myslia. V parku je dovolené priblížiť sa len k maličkým klokanom a samičkám, ktoré sú prítulné. Samce bývajú agresívne a môžu na človeka zaútočiť a roztrhať ho pazúrmi,“  opisuje svoje skúsenosti a dojmy Katka. „Rozoznáte ho podľa hrubého chvosta, je vyšší a má svalnaté končatiny. Na svoj silný chvost sa dokáže postaviť a udrieť človeka nohami,“ dodala odvážna Slovenka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu