Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dráma nad Bratislavou: Lietadlo Ryanair v problémoch, cestujúci museli nervy zapiť v bare!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Air Explore)

BRATISLAVA – Pravidelný let spoločnosti Ryanair z Bratislavy do Bruselu musel včera núdzovo pristáť. Čitateľka Topiek opísala, aké patálie prežívali cestujúci na letisku. Išlo pritom o poruchu lietadla, a to prenajatého od slovenskej spoločnosti Air Explore. Ryanair vzhľadom na nedostatok strojov totiž od konca marca využíva práve štyri lietadlá typu Boeing 737 bratislavskej leteckej spoločnosti.

Lietadlo z Bratislavy do Bruselu má pravidelný odlet 12:10, no ako nás informovala čitateľka Eliška, v tomto termíne rozhodne neodleteli: „Najprv sme mali ísť 12:10, ale začali sme sa reálne boardovať až o 12:45. A štartovali sme o 13:00 asi. No a ja už mám svoj rituálik, že dám si slúchadlá a neriešim. Ale potrebovala som ísť na toaletu, tak som iba čakala, kedy budeme vo vzduchu a vypnú to svetielko na pásy, nech môžem ísť. A stále nič. Pozerala som teda von, lebo s lietadlom celkom hádzalo, fúkal vietor a stále som videla zem. Tak to už mi bolo čudné.“

Situáciu si všimli aj ostatní cestujúci: „Po pol hodine, keď som znova pozrela von a stále som videla zem, tak už som si dala dole slúchadla a nechápala som, že čo sa deje a do toho sa ozval pilot, že je nejaký problém a že mu to je strašne ľúto, ale že musíme sa vrátiť do Bratislavy. Na to už všetci reagovali rezignovane, že "fajn, tak ideme naspäť". Akurát už bolo okolo 13:30, keď toto zahlásil a reálne sme vystupovali z lietadla asi 13:50 – 13:55.“ Nikto sa rozhodne nepotešil, no Kocúrkovo pokračovalo.

Dráma nad Bratislavou: Lietadlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: flightradar24.com)

„Nahnali nás späť do gatu, že tam nám povedia viac info. Po 15 minútach sa ozvali, že o ďalších 15 minút nám povedia viac a o tých 15 minút nám zahlásili, že majú ďalšie lietadlo a že sa môžeme boardovať, takže sme sa nalodili zase do nového lietadla. Ešte sme si robili srandu, že snáď už aj odletíme. No po 15 či 20 minútach sa ozvala letuška, že jej to je veľmi ľúto, ale že musíme vystúpiť a že si musíme počkať na originál Ryanair lietadlo,“ posťažovala sa Eliška.

Zúfalú situáciu zachránili zamestnanci Ryanairu zrejme v poslednej chvíli, inak by sa im asi ušlo zopár nepekných slov: „Takže zase nás vysadili na letisko, kde sa čakalo najprv vonku, potom pri prvých dverách a potom ešte aj hore smerom z gatu. Nikto nám nič nevedel povedať. Bordel! Tak sme sa tak roztrúsili po letisku a čakali, čo zahlásia. Po 15 minútach sa ozvali, aby sme si prišli po stravné lístky na občerstvenie a vodu.“ O klientov sa tak spoločnosť postarala aspoň týmto spôsobom.

Požiar na letiskách v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viacerí pasažieri sa začali v letiskovom bare posilňovať nielen nealkoholickými tekutinami, niet sa čo diviť. „Potom sa niekedy (neviem kedy) objavilo na tabuli, že predpokladaný odchod 19:30. Ale tak to už bolo 18:30, keď som si to tam všimla, takže určite to tam bolo už aj skôr. Najhoršie bolo, že nikto nám nevedel povedať, kedy to Ryanair lietadlo po nás príde. Lietadlo z Londýna, čo pôvodne malo pristáť 16:15, tak to malo zrušený let a ďalšie oficiálne malo prílet až o deviatej. Teraz sme nevedeli, že či pôjdeme tým o deviatej alebo či príde ešte nejaké medzitým.“

Nakoniec čitateľka Eliška letenku za 114,23 eura využila, aj keď o pol dňa neskôr. Do Bruselu unavení pasažieri dorazili až okolo desiatej večer. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu