Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Počasie okorenia oblaky a prehánky: Koncom týždňa sa Slováci predsa len majú na čo tešiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Naše územie sa začiatkom týždňa bude nachádzať medzi tlakovou výšou nad západnou Európou a tlakovou nížou nad Ruskom, v silnom severnom výškovom prúdení. Väčšinu týždňa sa očakáva polooblačné až oblačné počasie, pripraviť by sme sa mali aj na prehánky.

V noci z nedele na pondelok bude polooblačno, miestami oblačno, na severe a východe sa očakáva veľká oblačnosť. Na severe budú miestami, inde ojedinele, prehánky, od cca 600 metrov snehové. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 5 až -1 stupeň Celzia. Fúkať by mal prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), no na hrebeňoch hôr meteorológovia očakávajú búrlivý vietor.

PONDELOK

Cez bude stále polooblačno až oblačno, na severe premenlivá,veľká oblačnosť. Na severe a východe miestami, inde ojedinele, možno čakať prehánky, spočiatku od cca 600 metrov, k večeru až od cca 1400 metrov snehové zrážky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 11 až 16 stupňov Celzia, na severe na 6 až 11 stupňov. Teplota vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať len okolo 1 stupňa Celzia. Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 4 až 10 m/s (15 až 35 km/h), miestami v nárazoch 15 až 22 m/s (55 až 75 km/h). Na hrebeňoch hôr sa očakáva búrlivý vietor až víchrica.

UTOROK

Po zadnej strane hlbokej brázdy nízkeho tlaku vzduchu nad východnou Európou bude k nám opäť prechodne prúdiť chladnejší vzduch od severu. Malo by byť teda jasno až polooblačno, na severe a východe polooblačno až oblačno a miestami aj prehánky, v noci v polohách nad 600 metrov, cez deň postupne od cca 1400 metrov zrážky snehové. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 4 až -2 stupne Celzia, tá denná od 9 až 14 stupňov, v južnej polovici západného Slovenska okolo 16 stupňov. Fúkať by mal prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Na hrebeňoch hôr sa opäť očakáva búrlivý vietor až víchrica.

STREDA

Od západu sa do karpatskej oblasti rozšíri okraj tlakovej výše so stredom nad Britskými ostrovmi, preto Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá, že bude prevažne polooblačno, ojedinele sa vyskytnú prehánky. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 3 až -2 stupne Celzia, na juhozápade okolo 5 stupňov. Denná teplota vystúpi na 11 až 16 stupňov, na juhozápade okolo 18 stupňov. Fúkať by mal prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

ŠTVRTOK

Cez strednú Európu bude postupovať v plytkej brázde frontálne rozhranie ďalej na východ. Meteorológovia predpovedajú, že bude polooblačno až oblačno, ojedinele sa vyskytnú prehánky alebo búrky. Nočná teplota by sa mala pohybovať v rozmedzí 4 až -1 stupňov Celzia, na juhozápade okolo 6 stupňov. Denná teplota vystúpi na 17 až 22, na severe okolo 15 stupňov Celzia.

PIATOK

Nad strednou Európu sa bude nachádzať nevýrazné tlakové pole a vo vyšších vrstvách ovzdušia bude k nám prúdiť od juhozápadu teplejší vzduch. Očakáva sa malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť, ojedinele prehánky alebo búrky. Nočná teplota vystúpi na 7 až 1 stupeň Celzia, na severe ojedinele chladnejšie. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 17 až 23 stupňov.

Detailnú predpoveď počasia pre jednotlivé kraje a mestá Slovenska nájdete na Predpovede.topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu