Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hokejová legenda prehrala životný zápas: Mesiac pred šampionátom prišlo Slovensko o symbol!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto

ŽILINA - Najslávnejšie slovenské zvieratko, o ktorom počul celý svet, už nie je medzi nami. Písali o ňom stovky svetových denníkov a hovorili televízie ako CNN. Pred štyrmi rokmi dvojhlavá korytnačka Magdalena tipovala výsledky zápasu na majstrovstvách sveta v hokeji na Slovensku a až doteraz ju navštevovali ľudia z celého sveta ako regionálnu raritu.

Keď utorok večer oznámil Roman Grešák na sociálnej sieti smrť svojej dvojhlavej korytnačky, ľudia sa najprv zamysleli, či nejde o zle načasovaný prvoaprílový žart. „Tak toto malé, sympatické a trochu zvláštne zvieratko už nie je medzi nami. Asi nie som sám, komu bude za Magdalenou smutno,“ opísal svoje prvé emócie, ktoré spustili záplavu reakcií.  „Je mi to veľmi ľúto, bola to hračka prírody a iba ona sama vedela, aký dlhý čas jej dá,“ komentovala jeho slová blízka známa.

Mohlo by vás zaujať: Najslávnejšia celebrita na svete oslávila narodeniny

 

 

 

Ako Topkám povedal chovateľ dvojhlavej korytnačky a majiteľ žilinskej kaviarne v nákupnom centre, kde žila, Magdalena nezomrela zo dňa na deň. Posledné dni bola veľmi apatická, stále spala, prestala prijímať potravu a veľmi málo sa hýbala. Pred smrťou však ešte poslednýkrát dostala chuť na potravu a trochu sa najedla,“ povedal Roman Grešák, ktorému bude korytnačka chýbať. Ako ďalej spresnil, „najprv zomrela jedna hlava a o pár hodín ďalšia.“

Hokejová legenda prehrala životný
Zobraziť galériu (5)

Hokejová legenda prehrala životný
Zobraziť galériu (5)

Hokejová legenda prehrala životný
Zobraziť galériu (5)
K exotickému zvieratku malo jej najbližšie okolie veľmi silný vzťah. Aj preto nechcú z Magdaleninej smrti robiť senzáciu a pochovajú ju tajne v súkromí. Príčina jej predčasnej smrti nie je známa, ale na pitvu zvieratko nepôjde. „Chceme jej zachovať aspoň nejakú dôstojnosť,“ dodal majiteľ kaviarne. Na to, či v kaviarni Magdalenu nahradí iné zvieratko, Roman Grešák odpovedá jednoznačne: „Táto otázka nie je namieste, pretože bola súčasťou nášho tímu.“ Ešte pred dvomi mesiacmi sme na Topkách písali, že Magdalena oslávila štvrté narodeniny a smutná správa o jej smrti nás zaskočila. Slovensko prišlo o zvieratko, nad ktorým žasol celý svet.

Dvojhlavá korytnačka Magdalena

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu