Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slovensko zasiahlo strašné počasie: Lepšie nebude ani zajtra, platia tieto výstrahy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa pred záplavami z trvalých dažďov pre okresy Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Partizánske, trvať má približne do 18:00. Zároveň varuje aj pred silným vetrom, ktorý zasiahne celé územie Slovenska. Máme sa teda na čo "tešiť".

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Turčianske Teplice, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin, Žilina, Tvrdošín, Dolný Kubín a Námestovo. Rýchlosť vetra tam v nárazoch môže dosiahnuť 25 až 33 metrov za sekundu. Tento stav má platiť do utorňajšej polnoci.

Slovensko zasiahlo strašné počasie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa. Rýchlosť vetra môže v nárazoch dosiahnuť 15 až 20 metrov za sekundu. Aj v utorok k nám totiž v silnom západnom prúdení postúpi ďalší frontálny systém. V noci z pondelka na utorok by malo byť polooblačno až oblačno a miestami môžeme očakávať slabý dážď alebo dážď so snehom, na horách dokonca sneženie.

V utorok cez deň bude stále oblačno až zamračené s dažďom alebo dažďom so snehom, od cca 500 metrov, na strednom a severnom Slovensku spočiatku aj nižšie, sneženie. V horských oblastiach sa môžu miestami tvoriť snehové jazyky. Nočná teplota vystúpi len na -4 až 2 stupne Celzia, denná sa bude pohybovať v rozmedzí 4 až 9 stupňov, na juhozápade a juhovýchode Slovenska okolo 11 stupňov.

Slovensko zasiahlo strašné počasie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Fúkať by mal prevažne južný, popoludní na západe severozápadný vietor rýchlosťou 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 17 m/s (60 km/h). Vo vysokých horských polohách sa očakáva búrlivý vietor až víchrica.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu