Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najlepšie mestá na život: Viedeň je TOP sveta, Bratislava najhoršia v strednej Európe!

Vianočné trhy v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Vianočné trhy v Bratislave (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Každoročný prieskum agentúry Mercer zaujíma ľudí, ktorí túžia zlepšiť svoje životné podmienky. Kam sa presťahovať za prácou a lepším životom? Slováci to majú skutočne blízko, tento rok v konkurencii 230 miest opäť najlepšie obstála Viedeň! Ak sa pýtate, ako skončila Bratislava alebo iné vaše obľúbené mestá, pozrite sa na tento rebríček.

Opäť sa do prvej päťky dostali stálice na scéne životnej úrovne obyvateľov mesta. Po Viedni sa vám najviac oplatí žiť vo švajčiarskom Zürichu, v Aucklande na Novom Zélande, v nemeckom Mníchove a kanadskom Vancouveri. V prvej desiatke sa nachádzajú ešte ďalšie dve nemecké mestá, Düsseldorf (6.) a Frankfurt (7.), ako aj jedno švajčiarske – Ženeva (8.). Deviaty je dánsky Kopenhagen, desiatku uzatvára krásne mesto z opačného konca sveta, a to Sydney.

Do prvej stovky sa dostalo jediné slovenské mesto v hodnotení, Bratislava je na 81. mieste pod Varšavou. Praha je 68. najkrajším miestom pre život, iné české mesto sa do rebríčka nedostalo. Americké mestá sa dlhodobo nedostávajú do popredia, najlepšie v tomto smere sú San Francisco (27.), Boston (34.) či Honolulu (36.). Multikulturálny Londýn je dokonca ešte nižšie, až na 40. priečke.

Zrejme aj kvôli veľkým rozdielom medzi bohatými a chudobnými obyvateľmi, Moskva skončila až na 167. mieste. Medzi hodnotené ruské mestá sa dostal už len Petrohrad (174.). Nikoho neprekvapilo, že na dne sa ocitli africké metropole ako Kinshasa v Kongu, Khratoum v Sudáne či Bangui v Stredoafrickej republike. Rebríček z rovnako pochopiteľných dôvodov uzatvára iracký Bagdad.

Najlepšie mestá na život:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: iMercer)

Aj takto láka Bratislava

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu