Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči, pozor na záveje: V niektorých oblastiach Slovenska husto sneží

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA – Všetky frekventované cesty aj horské priechody v Žilinskom kraji sú aktuálne zjazdné. Na Orave a Kysuciach hlásia cestári miestami husté sneženie a upozorňujú na zníženú viditeľnosť a snehové záveje.

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest silné sneženie obmedzuje dohľadnosť na sto metrov na cestách v okrese Čadca a snehové jazyky sa vytvárajú na cestách v okrese Tvrdošín a na ceste I/78 Príslop - Babín v okrese Námestovo. Stella centrum informuje o neupravenej ceste a šmýkajúcich sa kamiónoch v stúpaní na horský priechod Fačkov v smere z Rajca. S kašovitým snehom do jedného centimetra treba rátať aj na hlavnom ťahu popod Strečno na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom.

Zasnežených, no zjazdných, je aj väčšina ciest II. a III. triedy najmä na Orave a Kysuciach, kde sa nachádza kašovitý, utlačený až zľadovatený sneh v hrúbke od jedného do troch a miestami až do piatich centimetrov. Na horských priechodoch Makov, Huty, Príslop, Fačkov, Čertovica a Veľké Pole hlásia cestári jeden až tri centimetre kašovitého alebo utlačeného snehu a upozorňujú, že sú potrebné zimné pneumatiky.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu