Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

VIDEO Požiar v centre Bratislavy: Hrdina Peter vbehol medzi plamene a zachránil ženu!

Peter zachránil ženu z horiaceho bytu na Panenskej ulici v Bratislave Zobraziť galériu (4)
Peter zachránil ženu z horiaceho bytu na Panenskej ulici v Bratislave (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Obyvatelia paneláku na Panenskej ulici v Bratislave zažili včera poriadny šok. Jeden z bytov začal horieť, kúdoly hustého čierneho dymu sa širili cez okná. Desivú skutočnosť opísal náš čitateľ. Vyzdvihol hrdinský čin Petra Pčolinského, ktorý z horiace bytu vatiahol jeho obyvateľku.

Vaše tipy

"Poobede vbehol do našej kaviarne chlapík a zakričal - Nad vami horí! - Môj kolega a priateľ, ktorý mi pomáha s kaviarňou, bol práve tam. Vybehol von a uvidel kúdoly dymu z bytu o tri poschodia vyššie. Zavolal 112 a bežal hore," opísal desivú situáciu náš čitateľ.

"Naša suseda, veľmi príjemná dáma pani K., už mala otvorené dvere, ale stála v šoku uprostred zadymeného horiaceho bytu. Plamene už šľahali takmer do výšky jej postavy. Kolega na ňu zakričal, aby išla von. Ale pani v šoku nechcela odísť bez svojho psíka a mačky. Nakoniec kolega vbehol dnu a násilím ju vytiahol von. Potom ju ešte musel držať na chodbe, aby sa pre zvieratá nevrátila naspäť," dodáva svedok udalosti.

VIDEO Požiar v centre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

VIDEO Požiar v centre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ, Tip čitateľa)

Hasiči prišli veľmi rýchlo a podarilo sa im dostať požiar pod kontrolu. Stihli ešte zachrániť aj obyvateľku bytu o dve poschodia vyššie, ktorá sa pridusila dymom a nevedela sa dostať von. "Nikto z nájomníkov domu nespanikáril. Pani z optiky okamžite doniesla hasiaci prístroj. Iný zase doniesol vedro s vodou. Každý sa snažil robiť, čo mohol," opisuje promtnú spoluprácu náš čitateľ a dodáva, že našťastie, všetko dobre dopadlo.

VIDEO Požiar v centre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: HAZZ, Tip čitateľa)

V utorok o po pol štvrtej poobede bol ohlásený požiar bytu na Panenskej ulici v Bratislave. Na mieste udalosti zasahovali bratislavskí hasiči. Pri požiari bolo viacero evakuovaných osôb, z ktorých boli dve zranené, intoxikovali sa splodinami horenia. Boli prevezené do zdravotníckeho zariadenia. Na mieste zasahovalo 18 príslušníkov so štyrmi kusmi hasičskej techniky, požiar sa podarilo zlikvidovať za pol hodinu, informovala Zuzana Farkašová z Prezídia hasičského a záchranného zboru. 

Horiaci byt Panenská ulica

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu