Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Prieskum o Európe odhalil, komu veríme najmenej: Neuveríte, čo si o nás myslia bratia Česi!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

BRUSEL – Žijeme v jednom spoločenstve, no do očí si málokedy povieme, čo si jeden o druhom myslíme. Takmer o každom národe v Európe sa hovorí v súvislosti s vlastnosťou, ktorá je pre neho typická, ako napríklad skúpy ako Škót či opitý ako Dán. Avšak nedávny prieskum Európskej únie je v rámci názorov určite prekvapením, a to hlavne zo strany našich západných susedov!

V súčasnej napätej politickej a ekonomickej situácii v súvislosti s dianím v Európe, sa únia rozhodla urobiť prieskum verejnej mienky. Ako obyvatelia Európskej únie vnímajú ostatné národy? Otázky zrejme smerovali najmä ku Grécku, ktoré rozbíja stabilitu už niekoľko rokov. Výsledky prieskumu mnohé napovedajú, no čo môže potešiť Slovákov, to je zrejme večné priateľstvo s bratmi Čechmi.

Prieskum sa vykonával len v niekoľkých krajinách, ako sú Veľká Británia, Francúzsko, Nemecko, Taliansko, Španielsko, Grécko, Poľsko a Česká republika. Opýtaní sa mali vyjadriť, ktorú krajinu považujú za najviac a najmenej dôveryhodnú, arogantnú a súcitnú. V prvých dvoch kategóriách je možné ľahko nájsť víťazov. Najdôveryhodnejším štátom Európskej únie je Nemecko, ktoré tak označili všetci okrem Grékov.

Avšak, Nemci majú prvenstvo aj v kategórii najarogantnejších krajín, aj keď v tomto prípade Briti a samotní Nemci či dokonca Francúzi dali na prvú priečku Francúzsko. Slovákov však môže potešiť, že sa v rebríčku nachádzajú v kolónke „najmenej arogantní“. Myslia si to o nás práve Česi, ktorí zároveň sami seba považujú za najsúcitnejších. V tomto smere boli zrejme všetci tak trochu zaslepení, všetky štáty označili za najsúcitnejších sami seba.

Prieskum o Európe odhalil,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Pew Research Centre )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu