Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec súkromia vo vlastnej obývačke: Nové televízory v sebe ukrývajú nebezpečnú novinku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thesun.co.uk)

BRATISLAVA - Dávajte si dobrý pozor, o čom sa rozprávate pred televízorom! Firma Samsung priznala, že ich nové televízie môžu odpočúvať ľudí. Nový typ SmartTV má v sebe zabudované hlasové ovládanie, ktoré môže spôsobiť nemalé problémy.

Ohrozený je každý, kto má doma inteligentný televízor od firmy Samsung, je pripojený na internet a používa hlasové ovládanie. Toto ovládanie umožňuje pomocou hlasu prepínať kanály či ovládať výšku hlasitosti. "Televízie zaznamenávajú všetko, čo v okolí televízie zaznie," píše sa v manuáli firmy pre tento typ televízie.

Problém je v tom, že tieto zachytené informácie môžu prístroje zdieľať. A tak sa môže stať, že citlivé informácie, ktoré by mali ostať iba v rodinnom kruhu, sa dostanú do nechcených rúk.

Upozornil na to aktivista Parker Higgins z hnutia pre ochranu digitálnych práv na Twitteri. Jeho status zdieľalo už vyše 19 tisíc ľudí.

Na stránke Samsungu pre manuál Smart TV sa k tomu aj priznávajú. "Samsung môže zbierať a zariadenie môže zaznamenávať hlasové povely a s tým súvisiace texty, aby sme vám poskytli funkcie Voice Recognition a vyhodnocovali a vylepšovali tieto funkcie. Prosím berte na vedomie, že ak vaše vyslovené slova obsahujú osobné či iné citlivé informácie, tieto informácie budú medzi zachytenými dátami a budú prenesené spoločnostiam tretích strán cez Voice Recognition".

Túto funkciu nových inteligentných televízorov privítalo veľa ľudí s nechuťou. Pýtajú sa, ako je to možné. Na Facebooku aj Twitteri pribúda kopec rozhorčených komentárov a názorov. Samsung sa pre istotu k tejto vymoženosti svojich televízorov radšej dopredu priznal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu